Предраговић одвео Борац у Европу

Д.Д.
Предраговић одвео Борац у Европу

БАЊАЛУКА - Борац је изборио излазак у Европу. Бањалучани су у дербију 30. кола савладали Сарајево 1:0 и тако повећали предност у односу на најближег пратиоца на седам бодова, али су побјегли трећепласираном Жељезничару на девет три кола прије краја и тако ће четврту годину заредом играти међународна такмичења.

У првом дијелу није било великих прилика. Вриједи истаћи само покушај Николе Нинковића из слободног ударца када је лопта закачила живи зид и отишла у корнер. Затим је покушао Момчило Мркаић и погодио је право у голмана Сарајева Диздаревића.

Сарајево је могло да опасније запријети у 38. минуту. Кјереме је прошао одиграо за Алмедина Зиљкића који није успио да захвати лопту како је желио. У самом финишу првог дијела гости су остали са играчем мање. Главни судија Милош Гиговић је показао други жути Мухарему Траки,  а ова одлука је изазвала велике протесте гостију.

У наставку је сјајну реакцију показао Јаков Благаић. Везиста Борца је покушао "маказицама" и погодио је стативу. Тензије су затим подигнуте након старта над Благаићем и Џафићем, када је судија Гиговић показао други жути картон и тренеру Сарајева Мирзи Варешановићу.

Бројчану надмоћ Борац крунисао је голом у 87. минуту. Александар Субић је убацио лопту, сјајно се снашао Федор Предраговић који је главом послао лопту у мрежу за велико славље на Градском стадиону.
Сарајево је у финишу могло до изједначења, али није погодио Мустафић.

ДСелектор на трибинама

Дерби меч Борац - Сарајево пратио је и селектор БиХ Фарук Хаџибегић, као и селектор младе селекције Игор Јанковић.  У свечаној ложи је био и бивши тренер гостујућег тима Мехмед Јањош.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана