Предраг Зекановић постигао хет-трик против Алфа Модриче: Слобода хвата ритам

Дарко Драгичевић
Foto: Његош Томић /ФК Слобода

МРКОЊИЋ ГРАД - Фудбалери Слободе везали су три побједе и кренули ка горњем дијелу табеле у Првој лиги Републике Српске, а велика заслуге за то иду и капитену Предрагу Зекановићу.

Управо је фудбалер Слободе обиљежио осмо коло, јер је постигао три гола у побједи над Алфа Модричом 5:0.

По изузетно тешком наквашеном терену Зекановић се одлично сналазио и у наставку три пута затресао мрежу ривала за велику побједу и наставак успјешног низа.

Зекановић истиче да је и прошле сезоне постигао хет-трик у дуелу против Омарске такође на домаћем терену. Играч Слободе је тако дошао до броја од пет голова уз два која је постигао у Купу.

- Сигурно да ми пуно значи овај хет-трик за наставак сезоне. Први је у овогодишњем шампионату, али најважније је да је екипа ушла у серију добрих резултата и да смо кренули ка горњем дијелу табеле. Био је заиста тежак терен, настојали смо да прескачемо игру и да је преселимо пред гол ривала. Ту сам користио шансе које смо створили и дошли до убједљиве побједе - истакао је Зекановић.

Слобода је прошле сезоне дуго стрепила за опстанак. На старту ове екипа из Мркоњић Града има половичан учинак по четири побједе и пораза. Уз то екипа има континуитет на клупи и играчком кадру, тако да се сви надају бољим резултатима

- Сигурно да нам је овај тријумф донио додатно самопоуздање. Старт сезоне није био реална слика тима, јер смо имали тежак распоред. Имали смо неколико тешких противника који се боре за врх, уз додатне проблеме и све је то утицало на резултате. Међутим како првенство одмиче играмо све боље и вјерујем да ћемо и у наставку шампионата пружати још квалитетније партије. Сад имамо и лакши распоред тако да ћемо сигурно додатно поправити свој бодовни салдо. Вјерујем да ће Слобода ове сезоне бити у горњем дијелу, јер нисмо пуно мијењали тим, а имамо и континуитет на клупи. Све то нам доноси сигурност и вјеру у боље резултате - додао је Зекановић.

У наредном колу екипу Слобода очекује гостовање у Фочи.

Лига је уједначена

Зекановић истиче да је ове сезоне лига Републике Српске веома квалитетна и изједначена.

- Сигурно је да ће то донијети додатну драж шампионату. Има неколико екипа које се боре за титулу и нема као ранијих сезона израженог фаворита. И остали тимови су уједначени, тако да се очекује много квалитетних и неизвјесних мечева - додао је играч Слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана