Предраг Ристановић, штопер Звијезде 09: Штета што сад одлазимо на паузу

Дарко Пашагић
Предраг Ристановић, штопер Звијезде 09: Штета што сад одлазимо на паузу

БИЈЕЉИНА - Фудбалери Звијезде 09 у посљедњем, 18. колу првог дијела шампионата савладали су Широки Бријег са 3:0, а један од јунака побједе био је штопер премијерлигаша из етно-села Станишићи Предраг Ристановић, који је начео мрежу Херцеговаца у 28. минуту.

Био је ово његов први погодак за клуб у који је дошао љетос, али веома важан јер је најавио трећу побједу Звијезде 09 у сезони, којом су задржали какав, такав прикључак за осталим конкурентима у борби за опстанак.

- Пресрећан сам што сам начео Широкобријежане и тако трасирао пут као побједи. Драго ми је и због првенца у дресу Звијезде 09, који је најава мојих још бољих партија у другом дијелу сезоне. Овај гол ће ми пуно значити на самопоуздању, као и ова побједа, којом смо кренули ка остварењу циља - нагласио је Ристановић, који је љетос из Крупе дошао у редове клуба из етно-села Станишићи.

И док је већина клубова из елите БиХ једва чекала одлазак на зимску паузу, изгледа да такав случај није са Звијездом 09.

- Права је штета што одлазимо на паузу, јер смо нажалост тек у финишу јесени почели да пружамо далеко боље партије. Сигурно смо једина екипа којој није баш драго што се сада прекида првенство, јер смо тек проиграли - наставио је Ристановић.

Одиграо је тек седам утакмица ове сезоне и у свакој од њих на терену је провео 90 минута.

- Нисам баш добијао прилику док је тренер био Михајло Јурасовић, али шта да се ради. Када је на кормило дошао Дарко Милисављевић, коначно сам заиграо и надам се да сам се играма бар мало одужио за указано повјерење. Оно што је добро и екипа је његовим доласком заиграла знатно квалитетније. Промијенио је формацију на терену. Сада играмо са два задња везна, што је резултовало тим да смо знатно чвршћи у одбрани и да знатно теже примамо голове - рекао је Ристановић.

По његовом мишљењу највећи кривац за посљедње мјесто Звијезде 09 на крају јесењег дијела првенства је недовољан уиграност.

- И док су остали клубови љетне припреме радили у готово комплетном саставу, код нас се тим склапао практично у току првенства. Наиме, велики број играча је дошао знатно касније, када се шампионат већ захуктао. Све је то требало уиграти, а плод тог рада је почео да се реализује тек у финишу јесени - истакао је Ристановић.

У посљедња три јесења кола савладан је актуелни шампион Зрињски, доживљен је тијесан пораз од јесењег првака Борца и освојени су бодови против Широког Бријега.

- Све су то екипе из самог врха фудбала БиХ и у тим утакмицама смо показали да имамо тим, који по квалитету не заслужује мјесто на којем се налази. Зато вјерујем да иако, прилично бодовно заостајемо, у наставку сезоне можемо изборити опстанак. Очекујем и да већи дио садашњег састава остане на окупу, да одрадимо квалитетне зимске припреме и да онда кренемо у лов за директним конкурентима. Заостатак је прилично велики, али има још 15 кола, што је сасвим довољно да се избјегне селидба у нижи ранг - додао је 22-годишњи Ристановић.

Послије заједничког ручка, који је уприличен након побједе над Широким Бријегом фудбалери Звијезде 09 отишли су на зимску паузу, која би према првим најавама требало да траје до 10. јануара.

Услови

Иако су јесен завршили на посљедњој позицији у премијерлигашу из етно-села Станишићи све функционише беспријекорно.

- Имамо идеалне услове за тренирање, сви у клубу се труде да нам максимално изађу у сусрет, примања су редовна и стварно све функционише у најбољем реду. Једино су заказали резултати - нагласио је првотимац Звијезде 09 Предраг Ристановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана