Пред фудбалерима Борца трећа припремна утакмица

Дарко Драгичевић
Пред фудбалерима Борца трећа припремна утакмица

АНТАЛИЈА - Пред фудбалерима Борца је трећа припремна утакмица у Анталији. Бањалучани ће одмјерити снаге са аустријским Тиролом, а меч је у 14 часова.

Фудбалери Борца одиграли су до сада двије контролне утакмице на припремама и у обје су поражени идентичним резултатом (Балтика 0:2 и Пјуник 0:2). До краја припрема екипа тренера Винка Мариновића одиграће још три контролне утакмице, све с циљем да се што боље припреме за Куп БиХ као и за наставак првенства.

Јесењи шампион жели да задржи тренутну позицију и да настави са одличним партијама које су га красиле током првог дијела сезоне. За то је изузетно важан овај период.

Дефанзивац Макс Јурај Ћелић био је одличан у јесењем дијелу шампионата, али истиче да екипа још није показала свој пуни потенцијал.

- Нисмо још остварили тријумф на припремама, али то нас не забрињава. Оно што је најбитније је да смо поправили неке ствари у нашој игри. На то смо фокусирани, да испробамо неке нове ствари и у други дио шампионата уђемо још јачи. Желимо да поправимо нашу игру и да покажемо да се заслужено налазимо на првој позицији и у наставку шампионата. Иако смо у првом дијелу сезоне били заиста успјешни, мислим да нисмо показали сав свој потенцијал. Имамо веома квалитетних играча у тиму, који могу да буду још бољи, и сав фокус је на томе да се квалитетно припремимо у Анталији. То је једини циљ - истакао је Јурај Ћелић.

Искусни дефанзивац истиче да је атмосфера одлична, уз доста смијеха, али да на тренинзима “све пршти”.

- Кад радимо, онда је максималан фокус, а мимо тога заиста је атмосфера добра. Има доста смијеха и уз то је лакше поднијети све напоре који су пред нама - додао је Макс.

Његов колега из дефанзивне линије Никола Пејовић такође вјерује да екипа може још боље.

- Пред нама је трећа припремна утакмица. Сигурно је да желимо да кроз сваки тренинг и меч додатно напредујемо. Иако нисмо остварили тријумф нити постигли гол у два контролна меча, то нас не забрињава. Створили смо велики број шанси, а нека голови дођу кад почне првенство БиХ. Уиграли смо бројне нове ствари које ће нам добро доћи у наставку првенства - рекао је Пејовић.

У клубу истичу да је циљ у наставку јасан.

- Све оно добро што смо направили у првом дијелу сезоне морамо да покажемо и у наставку. Оборили смо рекорде, али то ништа не значи ако не наставимо у истом ритму. Због тога желимо да се што боље спремимо јер је јасно да је наш циљ само један, а то је да покушамо да освојимо дуплу круну - додао је Пејовић.

Тирол

Аустријски Тирол је јесењи дио шампионата завршио на 11. позицији и биће добар тест за Бањалучане. Главна опасност пријетиће од словеначког нападача Ника Прелеца. Млади фудбалер је на позајмици из Каљарија, а својим партијама је већ скренуо пажњу и квалитетнијих клубова који желе да га откупе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана