Познато ко суди меч Интер - Црвена звезда: Био умијешан у аферу, па дијелио правду на СП

Танјуг
Познато ко суди меч Интер - Црвена звезда: Био умијешан у аферу, па дијелио правду на СП

НИОН - Њемачки фудбалски судија Феликс Цвајер одређен је за главног арбитра меча другог кола Лиге шампиона Интер - Црвена звезда, саопштила је данас Европска фудбалска унија (УЕФА). Цвајер (43) ће предводити комплетно немачку судијску шесторку на стадиону Сан Сиро.

Асистенти уз аут линије Цвајеру ће бити Роберт Кемптер и Кристијан Диц. Четврти судија биће Флоријан Бадштубнер. Главни у ВАР соби биће Бастијан Данкерт, а Бењамин Бранд ће му асистирати.

Њемачки арбитар је 2005. године био умијешан у аферу намештања утакмица са Робертом Хојцером, али је на крају био кажњен само шестомјесечном суспензијом па је враћен на немачке терене.

Упркос учешћу у тој афери 2012. године Цвајер је постао међународни судија и већ 12 година суди најважније клупске и репрезентативне утакмице.

Љетос је на Европском првенству судио четири утакмице, укључујући и полуфинале у ком је Енглеска савладала Холандију резултатом 2:1.

Цвајер је био главни у ВАР соби током утакмице Србија - Швајцарска на Свјетском првенству 2018. године кад није реаговао пошто су двојица дефанзиваца Швајцарске рукама држала Александра Митровића.

У приватном животу Цвајер се бави продајом некретнина и живи и ради у родном граду Берлину.

Утакмица Интер - Црвена звезда игра се у уторак увече од 21 час. Интер има бод послије првог кола после ремија 0:0 на гостовању Манчестер Ситију, Звезда је у првом колу поражена код куће од Бенфике (1:2).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана