Познато колико ће Звезду коштати Бахаров отказ

ГС
Foto: Агенције

Бараку Бахару је управа Црвене звезде саопштила да је смијењен, а на његово мјесто долази Владан Милојевић.

Очекује се да током дана буде озваничена промјена, а раскид сарадње са Израелцем клуб са Маракане могао би да кошта и око четири милиона евра.

Бахар је потписао у мају трогодишњи уговор са Црвеном звездом, уз фиксну плату од 1,2 милиона евра и могућност да кроз бонусе дође до 1.500.000 по сезони. Њих није остварио, али има право наплате основне зараде.

Како су навели и изралески медији, Бахар је у уговор убацио ставку да у случају отказа клуб мора да му исплати комплетну суму као да је радио три сезоне у Црвеној звезди, што доводи цех само према њему до 3,6 милиона евра.

Сума прелази и четири милиона кад се има у виду да раскид мора да се плати и Бахаровим помоћницима, они су потписали уговоре у вриједности од 300.000 евра.

Црвена звезда је платила обештећење Макаби Хаифи за Бахара од 500.000 евра, а обавезала се и да израелском клубу сваки бод у Лиги шампона са њим на клупи плати 100.000.

Управа Црвене звезде и Бахар данас ће имати закључни састанак, кад ће се дефинисати и колико је клуб обавезан да новца уплаћује на његов рачун на основу одштете, пише Спорт клуб.

Тешко је очекивати да Бахар одступи од наплате сваког евра, суму би могла да смањи једино опција да је потписао уговор на двије плус једну годину, мада је приликом промоције у мају клуб саопштио да је ријеч о сарадњи на три сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана