Познати фудбалер данас живи као бескућник

Г.С.
Познати фудбалер данас живи као бескућник

Чувени енглески фудбалер Пол Гаскоњ данас живи као бескућник, а вратио се у удружење анонимних алкохоличара.

Овај 56-годишњак, који се деценијама борио са зависношћу од алкохола и проблемима са менталним здрављем, каже да живи у кући свог агента, јер је изгубио готово све што је зарадио, преноси “The Sun”. 

Након завршетка каријере, живот бивше легенде Њукасла, Тотенхема, Лација и Ренџерса је измакао контроли. “Газзина” борба са алкохолом довела га је до затварања или одвајања у више наврата током година. То укључује прекршаје у вожњи у пијаном стању. 

Седми пут је отишао на рехабилитацију од зависности о алкохолу 2014. године, када је посјећивао клинику што га је коштало 6.000 фунти мјесечно у Саутемптону. Очајан да се отријезни, “Газа” признаје да је сада “тужни пијанац” који пије “у затвореном” умјесто да излази, преносе Независне.

“Људи познају Пола Гаскоња, али Газу, нико не зна. Чак и ја понекад. Мислим да нисам изневјерио ниједног тренера, играче или навијаче. Ако сам икога изневјерио, то сам био ја сам”, истакао је фудбалер.

Сматран је једним од највећих фудбалера своје генерације, играо је 57 пута за Енглеску. У најгорем случају потрошио је 20.000 фунти да би му у стомак ставили куглице против алкохола како би покушао престати пити. У интервјуу 2021. признао је да ће “увијек бити алкохоличар”.

Тата троје дјеце, који је признао насиље према првој жени Шерил, сада живи у кући агентице Кејти Дејвис у Дорсету.

“Назвао сам Кејти у новембру прије неколико година и почео плакати због онога што сам урадио себи и другим људима. Био сам у затвору и на рехабилитацији, шмркао сам кокаин са даске на вц шољи и још много тога. Сада живим код ње у стану”.

“Ако желим да буде лош дан, једино што морам је да одем у пуб, а ако желим да буде добар дан, онда ћу отићи да пецам. То није проблем него оно што долази послије када дођем кући и погледам телефон и видим 30 позива на пиће па одмах знам да сам у невољи. Заиста је лако, само што морам да се клоним опасних мјеста. Не кривим никога тренутно иако сам кривио многе људе док сам пио. И никада нећу одустати, тренутак када одустанем ће бити онај када умрем. Наставићу да се борим”, поручио је славни Енглез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана