Познат тим Егнатије за Борац

Дарко Драгичевић
Познат тим Егнатије за Борац

РОГОЖИН - Шампион Албаније Егнатија завршила је припреме у Словенији и сада се у потпуности окренула припремама за меч са бањалучком Борцем у првом колу квалификација за Лигу шампиона.

Албански медији наводе да је већ познат састав, али и систем игре за први меч у Бањалуци. Наводно тренер Едлир Тетова спрема екипу да игра у систему 3-5-1-1.

Тренер не воли класичну игру са два нападача, већ жели да има једног полушпица који може да креира и да се слободно креће испред линија одбране и уноси пометњу.

На голу је сигуран Ален Шери, док ће тројку испред њега да чине репрезентативац Азербејџана Замиљ Алијев, те Франсоа Дилис и Арбенит Џемалијев. Борац ту мора да искористи спорост задње линије, као и чињеницу да су слаби под притиском ривала.

Егнатија користи покретљиве винг бекове који могу да буду веома опасни у нападу, јер се често убацују а то су Абдураман Фангај по десној и Едисон Ндрека по лијевој страна. Они се често одлучују и на ударце из даљине ако дођу у добру позицију

Највећи проблем Албанцима је одлазак Бразилца Фернанда Медеироша, који је био кључни фактор у везном реду, као и нападача Монтебегра. Тако ће Албано Алекси да у везном реду помажу Мелих Ибрахимоглу и Арбин Зејнули.

Једина дилема у албанском тиму је ко ће кренути иза нападача Самуила Бакајока, који је дошао у овом прелазном року. У комбинацији су повратник у тим Реди Каса који је играо за Олимпију те најбољи играч албанске лиге прошле сезоне Реги Лушкја.

- Задовољан сам какао смо бавили припреме. Сад смо у потпуности окренути ка Борцу. Видимо да је код њих било доста промјена, од новог тренера до играчког кадра, тако да настојимо да прикупимо што више информација како бисмо се што боље спремили за тај меч. Добро смо радили, већ отприлике знам у каквом саставу ћемо играти у првом мечу, али то ипак не бих да откривам - рекао је тренер Тетова за портал “Панорама”.

Без побједе

Егнатија је на припремама у Словенији одиграла три меча у којима је остварила два ремија и доживјела један пораз. Одиграли су два пута 2:2 против Ружомберока и Марибора, док су поражени од подгоричке Будућности. Екипа је на припремама показала карактер, јер се два пута враћала из резултатског минуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана