Потписан уговор о систематским прегледима спортиста

М.З.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић и директор ЈЗУ Завод за медицину рада и спорта Републике Српске Борис Међедовић потписали су Уговор о организовању систематских прегледа младих спортиста такмичара старости од 15 до 18 година.

- Здравствена заштита спортиста је изузетно важан сегмент, поготово када говоримо о младим спортистима и то је разлог за наставак сарадње са Заводом. За ове намјене обезбиједили смо средства у износу од 220.000 марака јер редовни систематски прегледи превенирају многе нежељене ситуације, а здравље младих спортиста је испред свих такмичења и резултата - истакла је Чабрић.

Она је нагласила да ће систематски прегледи бити вршени у складу са Правилником о здравственој заштити спортиста.

- Уговором су обухваћени спортисти од 15 до 18 година старости, врхунски спортисти, спортисти са инвалидитетом, категорисани спортисти као и спортисти до 18 година који немају здравствено осигурање у Републици Српској - појаснио је Међедовић.

Овим уговором биће обезбијеђени систематски прегледи за око 3000 спортиста, а дефинисано је да такмичар може учествовати на такмичењу ако је прије почетка полусезоне утврђена његова општа и посебна здравствена способност.

Спортисти до 15 година старости такође ће имати обезбијеђене систематске прегледе, за које је средства обезбиједио Фонд здравственог осигурања Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана