Португал декласирао БиХ у Зеници!

ГС
Португал декласирао БиХ у Зеници!

ЗЕНИЦА - Фудбалска репрезентација БиХ понижена је на Билином пољу од селекције Португала, а резултат на крају утакмице гласио је 0:5.

Поразом на стадиону Билино поље су угашене посљедње наде Змајева да могу до директног пласмана на првенство Европе мада остаје нада да се то уради кроз бараж.

Утакмица је од самог почетка изгледала веома лоше по репрезентативце БиХ, а први гол су примили већ у петој минути. 

Жоао Феликс је шутирао, а лопта је послије одбијања од ноге Хаџикадунића у руку погодила Баришића који је био у петерцу код нашег гола.

Одговорност је преузео Кристијано Роналдо и погодио са бијеле тачке за водство Португалаца.

Након тога, игра „Змајева“ у потпуности се распала, а прави потоп је тек услиједио. 

До полувремена су играчи БиХ примили још чак четири гола. 

Прво је Кристијано Роналдо  постигао свој други гол у 20. минути, да би само шест минута касније Бруно Фернандеш сјајно затресао мрежу Шехића. 

Након тога је Жоао Кансело  погодио правим пројектилом са ивице шеснаестерца погодио, а до краја првих 45 минута уписао се у стријелце и Жоао Феликс, који је поставио, испоставиће се, коначни резултат већ у првом полувремену.

Друго полувријеме је било знантно мирније. Португалци су стали на лопту, а наши фудбали су имали тек понеку прилику да се приближе голу гостију, мада и у тим ситуацијама нису изгледали превише добро.

Португал је тек правио неколико прилика у другом полувремену, али ни они нису жељели рискирати повреде у утакмици у којој је питање побједника била познато. 

Овим поразом репрезентација БиХ се и званично опростила од директног пласмана на Еуро.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана