Пораз Борца који даје наду

Дејан Кондић
Пораз Борца који даје наду

ТОРШАВН - Фудбалери Борца поражени су у Торшавну од Ки Клаксвика са 2:1, у првом сусрету трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Све вриједно помена виђено је у првом полувремену. Домаћи су боље ушли у утакмицу. Двије велике шансе имали су у свега два минута. 

У четвртом, лопта је стигла до Арнија Фредериксберга, а Борчев чувар мреже Дамјан Шишковски успио је да је  скрене, а она је потом погодила стативу, па пречку.

Свега минут касније послије корнера Фарана, лопта је на врху казненог простора стигла до Јоанеса Данијелсена, чији ударац је сјајно одбранио Шишковски и избацио лопту у нови корнер.

Све је то био увод у погодак домаћих у десетом минуту. Зоран Квржић је веома лоше одиграо повратну лопту према голману Шишковском, а до ње је стигао капитен Фарана Пал Клетскард и довео своју екипу у вођство од 1:0.

Борац је до изједначења дошао у 31. минуту. Јово Лукић је добио лопту са лијеве стране, обишао голмана Фарана, шутирао, а дефанзивци домаћих су се спетљали и убацили лопту у сопствену мрежу. Аутогол је дјело Александера Бернтсона.

Играо се 35. минут када је због једног старта над Данијелсеном, Борчевом Себастијану Ерери, судија Марек Радина прво показао жути картон, али је након позива из ВАР собе прегледао снимак, поништио одлуку и лијевом беку Бањалучана показао црвени картон.

Минут касније Фредериксберг је извео слободан ударац по земљи, а до лопте је стигао Кристофер Едемарксбакен и матирао Шишковског за 2:1.

Велику прилику имао је Борац у 42. минуту. Дамир Скоруп је извео ударац са лијеве стране, Марко Вукчевић, који је пет минута раније замијенио Стефана Савића, главом је пребацио лопту до Лукића који је шутирао, лопта се на крају одбила до Срђана Граховца, који са три-четири метра погодио пречку.

У другом полувремену Борац са играчем мање није дозволио да прими још један гол, па је остало 2:1 за Ки Клаксвик. 

Реванш је на програму сљедећег четвртка од 21 час на "Градском стадиону" у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана