Поново скандал у Африци: Ово је најновија 17-годишња нада Камеруна

Kliks
Foto: Twitter

Бројним скандалима везаним за старост спортиста из Африке свједочили смо посљедњих година, а Црни континент је уочи Афричког купа нација у фудбалу потресла нова контроверза.

Друштвене мреже "горе" због фотографија нове "младе" наде репрезентације Камеруна Вилфриеда Натана Доуале, који је добио позив у национални тим пред велико такмичење.

Вјеровали или не, из Камеруна тврде да Доуала има тек 17 година, иако је на основу његовог изгледа посве јасно да то није случај.

"Он има 17 година у затвору", један је од коментара на друштвеној мрежи Твитер.

Према Фудбалском савезу Камеруна, Вилфриед Натан Доуала рођен је 15. маја 2006. и дебитоваће за сениорску репрезентацију са 17 година. Доуалу је у репрезентацију позвао селектор Ригоберт Сонг, који ће водити екипу на Афричком купу нација који почиње у Обали Слоноваче 13. јануара.

Доуала тренутно наступа за екипу камерунског Викториа Јунајтеда, најбоље се сналази на позицији везног фудбалера, а занимљиво је да уопште не постоје подаци о његовим наступима ове сезоне, преноси Кликс.

Камерун се иначе сматра и једним од главних фаворита за освајање Афричког купа нација, а у групној фази ће се такмичити с Гамбијом, Сенегалом и Гвинејом у групи Ц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана