Помоћни тренер Борца реалан: Бољи тим иде даље

Дарко Пашагић
Помоћни тренер Борца реалан: Бољи тим иде даље

БАЊАЛУКА - Помоћни тренер Борца Бојан Пузигаћа, који је водио Борац на обје утакмице против ПАОК-а у одсуству суспендованог шефа стручног штаба Младена Жижовића, послије реванша у Бањалуци је истакао да даље иде боља екипа и да нема шта да замјери својим фудбалерима.

Послије 3:2 на солунском стадиону “Тумба” у првом дуелу грчки првак славио је и у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона. Овог пута било је 1:0, а стријелац јединог поготка био је Томас Мург у 25. минуту.

Абдул Рахман Баба је добро прошао, потом је Магомед Оздоев одиграо повратну лопту до Мурга, који је чувара мреже Борца Дамјана Шишковског ухватио на кривој нози и погодио за, испоставиће се касније, једини погодак на овој утакмици. Прије тога фудбалери ПАОК-а погодили су и пречку, али без обзира на све, ни у реваншу Борац није био у подређеном положају и није разочарао.

- Честитам момцима не само на овом мечу него на овом двомечу, показали су како се бори за клуб и град. Морамо бити искрени, ПАОК је био бољи, иде заслужено даље, чека нас за седам дана јако битна утакмица, јако тежак пут. Имамо седам дана да се регенеришемо, идемо даље. Наредна утакмица је јако битна за наше циљеве, не тугујемо превише, имамо много посла да радимо - рекао је Пузигаћа.

Похвалио је и грчког шампиона, којем ће ривал у трећем колу бити првак Шведске Малме.

- Квалитетнија екипа иде даље, наши момци треба да дигну главу, показали су како се бори за овај клуб. Атмосфера је била сјајна у Бањалуци, желим да захвалим свим навијачима, надам се подршци и у наредној утакмици. Не памтим сличну атмосферу, а у клубу сам већ 20 година као играч,  тренер - наставио је Пузигаћа.

Борац ће свој европски пут наставити у трећем колу квалификација за Лигу Европе, гдје га очекује двомеч са Ки Клаксвиком са Фарских острва. Први сусрет игра се у гостима 8. августа, а реванш је седам дана касније на Градском стадиону.

- Имамо седам дана да се припремимо, специфичан пут и услови, игра се на вјештачкој трави, екипа која игра специфичан фудбал, али ови момци су професионалци. Имамо довољно времена да се припремимо за сљедећу утакмицу, која је историјска за нас - закључио је Пузигаћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана