Помјерање термина (ни)је било потребно

Дарко Пашагић
Помјерање термина (ни)је било потребно

БАЊАЛУКА - Током викенда ће бити одигране утакмице четвртог кола Премијер лиге БиХ, а за актуелног шампиона БиХ Зрињски то ће бити премијерни сусрет у овој сезони.

Наиме, због обавеза на европској сцени и ове године Комитет за такмичење је дозволио клубовима да на почетку сезоне одгоде по два, а у случају Мостараца чак и три сусрета. Тако је Фудбалски савез БиХ остао досљедан себи и, баш као и ранијих година, првенствену трку бар на неки начин учинио нерегуларном. Зашто је то урађено и на почетку ове сезоне, многима није јасно, али је сигурно да је ФС БиХ један од ријетких савеза који чине такве уступке најбољим клубовима. Наиме, крајем јула су почела скоро сва национална европска првенства и готово сви клубови који се на међународној сцени боре да свој савез, али и себе представе у што бољем свјетлу несметано играју и првенствене и ове друге утакмице. Без икаквих одгађања.

- Опет смо хтјели изаћи у сусрет клубовима који су изборили пласман у Европу да се што боље презентују на међународној сцени. Тешко је рећи да ли смо у праву или не, али очигледно је да то нашим клубовима, са изузетком Зрињског, баш пуно не помаже. То значи да одгађање можда и није било потребно - рекао је извор “Гласа Српске” близак Фудбалском савезу БиХ који је желио да остане анониман.

Као што је познато, Сарајево и Борац су заустављени на првој, а Жељезничар на другој препреци, док су Мостарци још на европској сцени. Пошто је омогућено одгађање највише три меча, послије трећег кола Комитет за такмичење је одредио нове термине, када ће бити одиграни ти сусрети. Одгођена утакмица првог кола између Жељезничара и Игмана биће одиграна у сриједу, 30. августа, док ће Широки Бријег и Борац, те Зрињски и Посушје сусрете из ове првенствене рунде играти 14 дана касније. Слога и Жељезничар ће утакмицу другог кола одиграти у сриједу, 20. септембра, а седам дана касније своје мечеве Борац и Сарајево, односно Тузла Сити и Зрињски. И на крају градски дерби у трећем колу између Зрињског и Вележа на програму је у сриједу, 18. октобра.

Упада у очи да су два одгођена сусрета из другог кола, Борац и Сарајево, односно Тузла Сити и Зрињски, заказани за 27. септембар, када су на распореду утакмице шеснаестине финала Купа БиХ.

- Једноставно смо били принуђени на тај термин, тако да ће ова четири клуба своје мечеве шеснаестине финала Купа БиХ одиграти касније. Сви одгођени премијерлигашки сусрети морају се одиграти најкасније до 21. октобра, када су на распореду сусрети 11. кола Премијер лиге којима се завршава први круг такмичења. Остало је још само да се угурају термини тих утакмица Купа, које ће бити одгођене, али за то ће бити простора у другој половини октобра и у новембру - додао је неименовани извор “Гласа Српске”.

Четврто коло

Четврто коло Премијер лиге БиХ биће играно три дана. Премијерни сусрет одиграће се сутра од 17 часова у Угљевику, када ће на терен Звијезда 09 и добојска Слога. Истог дана од 20.45 часова Посушје ће угостити Жељезничар. У недјељу ће бити одиграна три сусрета у ноћном термину. На Градском стадиону у Бањалуци од 19.30 часова Борац ће угостити Игман, док ће 30 минута касније у Мостару почети сусрет између Зрињског и ГОШК-а. У до сада најкаснијем термину откако постоји Премијер лига БиХ, 21.30, Вележ ће у Мостару дочекати Широки Бријег. Четврто коло закључиће у понедјељак од 17 часова Тузла сити и Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана