Полувријеме: Звезда повела, Партизан одмах изједначио

Танјуг
Foto: ФК Црвена звезда

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде и Партизана играју неријешено, 1:1 послије првог полувремена 172. "вјечитог дербија".

Звезда је повела голом Уроша Спајића у 44. минуту. Изједначење Партизану донио је Матеус Салдања у првом минуту надокнаде првог полувремена.

Прву шансу на утакмици имала је Звезда у седмом минуту. Мирко Иванић је центрирао у шеснаестерац гостију, а Марко Стаменић је са око осам метара шутирао поред гола. Само два минута касније нова велика прилика за "црвено-бијеле". Шериф Ндиаје је шутирао искоса са лијеве стране, а сигуран је на голу Партизана био је чувар мреже "црно-бијелих" Александар Јовановић.

Партизан је прву прилику за гол имао у 14. минуту преко Светозара Марковића, а добро је интервенисао голман домаћег тима Омри Глазер, који је избацио лопту у корнер.

"Црвено-бијели" су наставили са нападима, а у 16. минуту нову прилику за домаћи тим није искористио Осман Букари. Гелор Канга је у 22. минуту шутирао из слободног ударца са око 18 метара, а лопта је завршила у корнеру пошто је погодила живи зид Партизана.

Капитен Црвене звезде Александар Драговић морао је због повреде да напусти игру у 30. минуту, а на терен је ушао Насер Ђига.

Иванић је у 37. минуту погодио стативу. Вођство домаћем тиму донео је Спајић у 44. минуту. Само два минута касније изједначио је Салдања.

Резултатом 1:1 је завршено прво полувријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана