Хрватска - Мароко суди судија који је дјелио правду на само једној међународној утакмици

Г.С.
Хрватска - Мароко суди судија који је дјелио правду на само једној међународној утакмици

Свjетска фудбалска организација (ФИФА) је још једном изненадила свјетску јавност.

Сада је у фокус расправе стигао избор судије за утакмицу Хрватска – Мароко која ће одлучити ко носи кући бронзану медаљу са Мундијала.

Избор је пао на домаћег, катарског представника, 35-годишњег Абдулрахмана Ал-Јасима.

Потпуно анонимно име за које многи сматрају како је поклон ФИФА организаторима да се захвале на домаћинству и уложеним новцима.

"ФИФА ствари – само с једном одрађеном утакмицом Абдулрахман Ал-Јасим суди утакмицу за треће мјесто, а Пољак Шимон Марцињак са само две утакмице суди финале", објавио је на Твитеру некадашњи мексички арбитар Фелипе Рамос Рисо.

Ал-Јасим је на Мундијалу дјелио правду само на утакмици САД – Велс у групној фази, која је завршена без побједника 1:1, уз шест жутих картона и пенал који је донио "змајевима" бод.

"Тотално је непоштено да утакмицу за треће мјесто између Хрватске и Марока суди Абдулрахман Ал-Јасим. Тиме се жели захвалити организаторима Свјетског првенство", написао је Ђоан Фабрегас, бивши судија у шпанској Ла Лиги, а данас новинар.

Велико је питање колико Ал-Јасим има искуства у овако захтјевним утакмицама, а у Хрватској се надају да се неће поновити хаос са сусрета Холандија – Аргентина, када је судио много искуснији и реномиранији Антонио Матеу Лахос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана