Полуфинале фудбалског купа “Др Милан Јелић”: Лакташи шокирали Крупу

Г.С.
Полуфинале фудбалског купа “Др Милан Јелић”: Лакташи шокирали Крупу

КРУПА НА ВРБАСУ - Велики корак ка финалу Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” направили су фудбалери Лакташа, који су славили гостујућу побједу против Крупе резултатом 1:0, у првом полуфиналном мечу.

Био је то обрачун лидера шампионата Српске и његовог првог пратиоца, а тренутак одлуке десио се пред сам крај сусрета.

Контранапад гостујућег тима повукао је Дејан Босанчић, који је проиграо Филипа Јанковића, а овај матирао Луку Дамјановића у 90. минуту утакмице.

Иначе домаћин је имао много више прилика за постизање гола, али није нашао пут до мреже Драгана Тадића. У шестом минуту капитен Крупе Милош Перовић имао је зицер, али није захватио лопту.

Два минута касније покушај Срђана Мрзића одбранио је Тадић. Прву шансу Лакташани су имали у 25. минуту, када је Никола Бабић покушао да лобује голмана, да би у 33. Мрзић на другој страни погодио пречку. Шут Огњена Шкорића у 37. минуту одбранио је Дамјановић. У 66. минуту након корнера главом је шутирао Слободан Ђекић, а један играч гостију избацио је лопту са гол-линије.

Четири минута прије краја Стефан Милојевић имао је одличну прилику, али се Дамјановић није дао. Друго полуфинале синоћ су играли Борац и Звијезда 09. Реванш сусрети су на распореду 3. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана