Пола Прве лиге Српске у страху од баража

Дарко Пашагић
Пола Прве лиге Српске у страху од баража

БАЊАЛУКА - До краја Прве лиге Републике Српске остало је да буде одиграно посљедњих 270 минута, а још је много недоумица у вези са доњим дијелом табеле, тако да мечеви 32. кола који ће се одиграти у суботу и недјељу привлаче велику пажњу фудбалске јавности.

Чињеница да двије посљедњепласиране екипе испадају у нижи ранг, а да ће 15. и 16. тим на крају првенства играти бараж за попуну Прве лиге са другопласираним клубовима из других лига, групе запад и исток, довела је до тога да пред посљедња три кола практично пола лиге страхује да се не нађе у разигравању.

Један друголигаш је одавно већ познат. То је Омарска, која ће у овом колу дочекати Славију, којој такође гори под ногама, па треба очекивати да ће гости доћи до злата вриједних бодова.

Наду у опстанак полаже још увијек Алфа Модрича, која је на 17. мјесту са четири бода мање од чак пет екипа које имају по 39 бодова. Модричани у овом колу гостују код Фамоса, који се налази у горњем дијелу табеле, али и веома тешко препушта бодове на свом терену, тако да би се већ послије овог кола некадашњи шампиони Премијер лиге БиХ могли наћи у готово безизлазној ситуацији.

А међу тих пет екипа које тренутно имају по 39 бодова, уз већ поменуте “соколове” из Источног Сарајева, налазе се још: Сутјеска, Љубић, Борац и Вележ. Најлакши посао у овом колу требало би да имају Фочаци, који су једини домаћини и то Рудар Приједору, који се налази на чврстом трећем мјесту, а најтежи сигурно прволигаш из Невесиња, који ће гостовати код новог премијерлигаша Радника. Уз то, биће и силно ослабљен јер због жутих картона у екипи неће бити чак четворица играча: Дејан Поповић, Мићо Вукановић, Миљан Гутић и Харун Абаза.

Само бод више од пет поменутих тимова имају Романија, која гостује у Бањалуци код Жељезничар Спорт тима, као и Дрина, која путује у Требиње, гдје ће се састати са Леотаром.

Једини сусрет у којем ће снаге одмјерити екипе које се налазе у сигурној зони биће одигран у недјељу на Градском стадиону у Бањалуци између БСК-а и Козаре.

Парови 32. кола: субота, 17 часова: Слобода (МГ) - Љубић, Радник - Вележ (Н), Жељезничар Спорт тим - Романија, Сутјеска - Рудар Приједор, Омарска - Славија, Фамос - Алфа Модрича, Лакташи - Борац (КД), Леотар - Дрина (З), недјеља, 17.30 часова: БСК - Козара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана