Подршка клубу из Гацка: Нова Mozzart опрема за ФК Младост

Mozzart
Foto: Mozzart

У Фудбалском клубу Младост из Гацка играју квалитетан фудбал више од пола вијека. Традицију игре међу головима на травнатим теренима чувају још од 1970. године, а својевремено су играли сезону у Премијер лиги БиХ, те се 12 година такмичили у Првој лиги Републике Српске. Њихови сениори сада су у Другој лиги РС, а жеља им је да стабилизују клуб и напредују на табели. Како би дошли до тог циља, из Mozzartа су их подржали донацијом опреме.

-Чланови екипе су презадовољни овом донацијом, као и квалитетом и изгледом опреме. Ми у руководству клуба смо заиста срећни због ове професионалне сарадње и са поносом ћемо носити опрему из компаније Mozzart којој се веома захваљујемо – поручује Бојан Мрковић, предсједник ФК Младост Гацко.

 Екипа гатачке Младости броји око 120 чланова. Међу њима су најмлађи фудбалери у Школи фудбала, претпионири, пионири, кадети и сениори.

Млађе категорије овог клуба такмиче се у Квалитетној лиги – група Југ- Херцеговина гдје су махом на средини својих табела.

За то вријеме сениори се у новим Mozzart дресовима такмиче у Другој лиги Републике Српске, група Исток, гдје су тренутно 10. на табели.

У највеће успјехе у историји клуба убрајају минуте у Премијер лиги БиХ и утакмицу полуфинала Купа БиХ. Из њихових редова потекли су бројни успјешни фудбалери, а међу њима и репрезентативци попут Немање Супића.

У наредном периоду би жељели да напредују на табели своје лиге за мјесто или два, а још им је важније да стабилизују клуб.

Тим се у финансијском смислу ослања на буџет Општине Гацко, а понекад добију помоћ у виду горива или превоза од локалних предузећа. Баш зато, нова опрема из Mozzartа им много значи у борби за стабилизацију клуба и нове побједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана