Почетак ремонта Партизана: Милије са Милијом

ГС
Почетак ремонта Партизана: Милије са Милијом

БЕОГРАД - Партизан вапи за ремонтом, за промјенама. Дјелује да је репрезентативна пауза идеалан период да се почне са реконструкцијом, прво управе, односно да се крене од главе.

Ако се обистине најаве, Милорада Вучелића ће у фотељи наслиједити Милија Бабовић, познати српски бизнисмен, којег везе са спортом, а емотивне са “црно-бијелима”, стављају у позицију малтене јединог логичног рјешења у ситуацији кад многи окрећу главу од великана са Топчидерског брда. Бабовић је још у јуну, баш у периоду кад је Александар Станојевић прихватио да почне трећи мандат, фигурирао као озбиљно појачање Управног одбора. До дана данашњег није ушао у клуб, а све промјене које су се у првим седмицама по доласку новог тренера десиле (замишљене да представљају покретач развоја Партизана) биле су више козметичке, него суштинске, са људима који се нису богзна како претргли да му помогну.

Тада се говорило да је и за Бабовића намијењено чланство у Управном одбору, касније потпредсједничка функција, а изгледа да је у међувремену услиједио “напредак” до фотеље првог човјека клуба. Опет, ако се деси, јер то је Партизан, у коме нешто час јесте, час није. Историја нас је научила да није готово док се посао не озваничи. Остаје да се види како ће актуелни властодршци извести Бабовћеву промоцију на предсједничку функцију, јер је једини начин да се то деси преко Скуштине. А она се у посљедњим годинама мандата Милорада Вучелића једва састајала. И кад је сазивана, била је или протоколарна или је на њој предсједник молио делегате да га смијене, а они, тобоже, нису хтјели, јер су процијенили да “црно-бијели” без њега не могу.

С друге стране, није то на “миг”, потребне су процедуре, сазиви, приједлози, али све иде ка томе да Бабовић преузме руковођење клубом којем је више пута у даљој и блиској прошлости помогао. Најчешће финансијама. Ако се деси да Милија Бабовић сједне у предсједничку фотељу, то би повукло још неколико кадровских рјешења. Једно од најзанимљивијих за јавност се тиче евентуалног повратка Ивице Илиева, који баш и није био “у љубави” са Вучелићем, на функцију спортског директора умјесто Ивице Краља. Једино нико не говори о одласку Милоша Вазуре, нити је њему синула идеја да се склони послије очигледног урушавања клуба.

Стефанов деманти

Син Милије Бабовића, Стефан, некадашњи првотимац “црно-бијелих”, објавом на свом “Инстаграм” профилу оповргао је наводе да ће његов отац преузети Партизан.

- Да ставимо тачку на дугогодишње (полу)информације о евентуалном Милијином преузимању председничке функције Фудбалског клуба Партизан. Мој отац неће преузети ту функцију. Помажемо породично годинама финансијски КК Партизан и ФК Партизан, а он лично дуже од две деценије без икаквог интереса, напросто људска громада. Бежимо од личне промоције, те новинских написа. Ми помажемо, јер тако осећамо. Хвала, пријатно - написао је Стефан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана