Почеле припреме Жељезничар Спорт тима: Крунић стартовао са 18 фудбалера

Д. П.
Почеле припреме Жељезничар Спорт тима: Крунић стартовао са 18 фудбалера

БАЊАЛУКА - Под диригентском палицом новог-старог тренера Бранислава Крунића почеле су припреме бањалучког прволигаша Жељезничар Спорт тима.

На првом окупљању Крунић, који се послије пет година вратио на “Предграђе” имао је на располагању 18 фудбалера, док их је неколико било оправдано одсутно. У односу на прошлу сезону недостају браћа Алекса и Сергеј Поповић, који су каријеру наставили у Сарајеву, Алинзо Пирт је постао нови члан Фамоса, док је голман Алекса Ступар у избору нове средине.

- Први пут сам на клупу Жељезничара сјео 2014. године и тада смо за три сезоне дошли од четврте лиге до прволигашког ранга, што је највећи успјех клуба. И од тада па све до данас са овим клубом сам имао одличну сарадњу. Брзо смо се договорили, јер имам коректан пријатељски однос са челницима Жељезничара. Поред пословног аспекта ми смо и другари у приватном животу. Ово је за мене нови изазов, радостан сам због тога. Наставићемо са клупским циљевима, а то је регрутовање и развој младих играча. Циљ нам је ове сезоне да се што прије обезбиједимо опстанак и пласман у средину табеле - истакао је Крунић.

Директор Бањалучана Радомир Поповић је рекао да ће екипа бити комплетирана у наредним данима.

- Првом тиму прикључићемо још неколико јуниора и циљ нам је да на располагању имамо 24 фудбалера. У наредној сезони Прва лига Српске биће квалитетнија него раније, доста екипа има велике амбиције, а нам је једини циљ да уз афирмацију младих играча обезбиједимо опстанак - нагласио је Поповић.

Прву контролну утакмицу Жељезничар Спорт тим одиграће 15. јула против Лакташа, а четири дана касније ривал је БСК. Тражио се противник за 22. јул, јер је отказан заказани сусрет са зеничким Челиком. Против Љубића Бањалучани играју 29. јула, а “генералка” је заказана за 5. август против друголигаша Црног врха из Јаружана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана