Почеле безбjедносне припреме за утакмицу Динамо - АЕК, 15. августа

Танјуг
Почеле безбjедносне припреме за утакмицу Динамо - АЕК, 15. августа

ЗАГРЕБ - Безбjедносне припреме за фудбалску утакмицу хрватског Динама и грчког АЕК, 15. августа, сасвим је извијесно, већ су почеле, пише данас загребачки Јутарњи лист и истиче да ће безбједносни штаб бити смјештен на врху западне трибине стадиона Динамо.

Интервентни полицајци, тзв. "корњаче", биће стационирани по пунктовима у граду, а гро снага интервентне полиције у самој зони стадиона и на прилазима, и то не само загребачке, већ и других полицијских управа.

Осим полицајаца у униформи, биће ангажовани и знатан број полицајаца у цивилу.

Једна од неуралгичних тачака биће хотел у којем ће бити смјештени играчи и руководство АЕК, који ће бити у својеврсном безбједносном "обручу" и под појачаном пажњом полиције.

Рута којом ће ићи до стадиона биће потпуно очишћена, да би се, како наводе, спријечио било какав инцидент.

Сасвим сигурно је, додаје се, да ће МУП ангажовати и хеликоптерску јединицу, а у складу са законом прије, за вријеме играња и након завршетка утакмице, спроводиће се аудио и видео снимање и фотографисање јавних окупљања и јавних мјеста на стадиону, као и на прилазним правцима.

У стадион неће моћи алкохолисани, они који не посједују персонализовану улазницу, те они за које постоји вјероватноћа да би могли угрозити сигурност других особа, пише Јутарњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана