Почеле пријаве за турнир "Борик 2023": Побједницима историјски наградни фонд

Дејан Кондић
Почеле пријаве за турнир "Борик 2023": Побједницима историјски наградни фонд

БАЊАЛУКА – Захуктавају се припреме за 48. по реду турнир у малом фудбалу „Борик 2023“, који ће се одржати од 25. новембра до 25. децембра.

Наградни фонд је највећи у историји, и са робним наградама износи око 60 000 КМ. Побједничка екипа ће освојити 23 000 КМ, што је такође највећа свота икада у „Борику“ намијењена шампиону.

Први човјек Спортског центра „Борик“ Ненад Талић истиче да се на организацији предстојећег турнира ради од априла, те да је превасходни циљ да он расте сваке године.

- Мало је спортских догађаја који оволико трају, за двије године ћемо прославити и 50 година турнира. То заиста није мала ствар и имамо чиме да се похвалимо, како ми, тако и Град Бањалука и Република Српска. Оно што је био наш циљ, а мислим да смо успјели у томе до сада, јесте да сваки детаљ турнира дигнемо на виши ниво. Око 25 000 људи је прошло кроз дворану „Борик“ када је ријеч о претходном турниру, а ове године очекујемо и већу посјету. Такође, сви учесници турнира су осигурани, од оног момента кад крену из својих кућа и назад. Такође, већ другу-трећу годину заредом ТВ Арена спорт преноси мечеве полуфинала и финале и имамо званичан податак да је прошлогодишње финале гледало око милион гледалаца у цијелом свијету, што за наше услове није безначајан податак – истакао је Талић.

Отворене су и пријаве за екипе и трајаће до 21. новембра. Јовица Кесеровић, већ 11. пут је руководилац турнира.

Најавио је и нову категорију – сениорке, које се на тај начин враћају на „Борикову“ велику сцену.

- Ове године ће се такмичити екипе у осам категорија. То су сениори, ветерани 38+, ветерани 50+, те четири селекције млађих категорија (У-16, У-14, У-12, У-10), и сениорке, што је нова категорија ове године. Котизација за сениоре износи 200 КМ, за ветеране је 150, док су млађе категорије и сениорке ослобођени котизације. Број екипа је ограничен због времена и простора. Сениорски турнир броји 64 екипе, ветерански 38+ 16 екипа, ветерански 50+ и турнир за сениорке осам екипа, док у свим млађим категоријама имамо 24 екипе – рекао је Кесеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана