Побједа Аргентине усијала Буенос Ајрес, полиција интервенисала воденим топовима (ВИДЕО)

ГС
Побједа Аргентине усијала Буенос Ајрес, полиција интервенисала воденим топовима (ВИДЕО)

БУЕНОС АЈРЕС - Хиљаде људи славиле су у Буенос Ајресу побједу аргентинског фудбалског тима на континенталном шампионату "Копа Америка", али је окупљање прекинуто када је полиција распорједила водене топове и кордоне да би расчистила улице.

Весели навијачи, многи умотани у аргентинске заставе, забављали су се око култног градског обелиска у раним јутарњим часовима упркос ниској температури током зиме на јужној хемисфери.

Тим Лионела Месија крунисан је титулом шампиона Копа Америке побједом од 1:0 над Колумбијом у узбудљивом финалу које је одлучено у продужецима.

Славље је нагло завршено након више од четири часа, када је полиција одлучила да испразни улице, што је изазвало навалу људи.

Неки су гађали полицију каменицама, али су се многи брзо разишли пред припадницима снага реда који су напредовали.

Власти су саопштиле да нема ухапшених или повријеђених, пренио је АФП.

 

Славље је покварила и смрт жене старе 29 година која се прије финалног меча попела на конструкцију испред Обелиска да би махала заставом, али је изгубила равнотежу и пала са висине од шест метара.

Предсједник Хавијер Милеј честитао је двоструким шампионима Америке објавом на друштвеној платформи "Икс".

Ово је била трећа узастопна титула Аргентине на једном великом турниру након побједе у Купу 2021. године и тријумфа на Свјетском првенству 2022. године у Катару.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана