Пленковић осудио пјевање усташке пјесме на утакмици у Великој Горици

Танјуг
Пленковић осудио пјевање усташке пјесме на утакмици у Великој Горици

ЗАГРЕБ- Хрватски премијер Андреј Пленковић осудио је суботњи инцидент и пјевање усташке корачнице на фудбалској утакмици између Горице и Динама, поручивши да полиција већ поступа у том случају, те упитао зашто предсједник државе Зоран Милановић није због усташких пјесама напустио недавну утакмицу између Хрватске и Турске у Осијеку.

"Увијек смо у позицији да осуђујемо непримјерене пјесме које навијачи пјевају, било то на утакмицама ХНЛ-а (хрватска фудбалска лига) или још горе на такмичењима у којима учествује ХНЛ репрезентација", рекао је премијер и предсједник ХДЗ-а након јучерашње сједнице Ширег председништва странке.

Пленковић је новинарима рекао да осуђује инцидент у Горици и оно што се недавно догодило у Осијеку. Казао је да сматра да је на судовима да доносу адекватне одлуке за такво понашање јер ће само јасном поруком да су то кажњива дјела за која неко одговара успјети то и да сузбију.

Оцјенио је да се таквим провокацијама очито жели умањити спорт, фудбал и најзад оно што велики број људи воли.

На питање да ли су министар правосуђа Иван Маленица и портпарол Владе Марко Милић због непримерног скандирања с трибина требало да напусте стадион у Горици, Пленковић је одговорио питањем: "Зашто предсједник Републике Зоран Милановић није напустио утакмицу у Осијеку".

"Што се тиче тога да ли је неко требало да у том тренутку оде или не, ја нисам био на утакмици, не знам да ли се то јасно чуло или се чуло овако, не пратим детаље. Али онда ако је то тако, онда питајте Милановића зашто није напустио утакмицу у Осијеку", рекао је Пленковић, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана