Пикси одговара на критике: Нека наставе ако их то чини срећним

ГС
Пикси одговара на критике: Нека наставе ако их то чини срећним

БЕОГРАД - Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, одговорио је на критике.

Много критика трпио је Пикси послије испадања Србије у групној фази Европског првенства, а сада је, послије ремија са Шпанијом у Лиги нација, дио конференције за медије посветио и томе.

- Имам 59 година и не може ништа да ме изненади. Сигурно да та писања разноразна не пријају, али не волим кад ме људи стављају у контекст коме не припадам. Бавим се овим послом, трудим се. Стављати моје име у контекст, нећу да реплицирам никоме, али немојте то да радите. Немојте да ме приказујете у то што нисам, рекао је Стојковић.

Он се осврнуо на то шта је његов посао, а шта није.

- Ово ме интересује вечерас, и интересоваће ме оно што ће бити у Копенхагену. Интересоваће ме то како ће изгледати Влаховић, Митровић и други. Лупам главу кога да позовем. Ко ће доћи, ко ће отићи. Ја као селектор одлучујем, тако ће бити докле год сам овдје. Наравно да није лако све то гледати, иако то не читам и не пратим, али чујеш када те је неко испљувао и изврјеђао. Ако то некога чини срећним, нека настави, али ја на то нећу одговорити, мени то васпитање не дозвољава, додао је Пикси.

- Није ми лакше, већ размишљам о Копенхагену. Био је страх да не примимо пет комада, је л' тако? Тако је било и пред Енглеску. Тамо смо изгубили, овдје нисмо. Момцима сам честитао, тако се гази и то је то, изјавио је искусни стручњак и подвукао:

- А ове друге ствари, заобиђите ме. Ја се зовем тако како се зовем. Дајем све од себе да представим Србију како треба. Да ли знам или не знам, то је више небитно. Битно је да је моја душа мирна. А рекао сам да проблема у српском фудбалу има на извоз, можемо да се обогатимо од тога, пише Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана