Пикси није једини: Спрема се још један отказ у ФСС

ГС
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Цех за неуспјех на Европском првенству ће први да плате селектор Драган Стојковић Пикси и генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић. Њима ће ускоро бити уручена рјешења о отказима.

Иако је недавно потписао нови уговор до 2026. године, Стојковић ће бити смијењен због цјелокупно лоше слике коју је Србија оставила на континенталној фудбалској смотри.

“Орлови” су такмичење завршили као једна од најлошијих екипа на првенству.

Ниједна побједа, два бода, само један постигнут гол, слаб и спор фудбал, изгубљен ауторитет над појединим репрезентативцима.

Отказ Стојковићу ће бити изгласан на Извршном одбору ФСС који чине Бранислав Недимовић, Јанош Жембери, Сандра Сремчевић, Бранко Зечевић, Дејан Делевић, Марко Здравковић, Небојша Живановић, Драган Симовић, Владан Гашић, Александар Михаиловић, Зоран Игњатовић, Љубиша Тумбаковић, Драгомир Лазовић и Владимир Петровић, преноси Mozzart Sport.

Остаје да се види начин растанка између ФСС и Пиксија с обзиром на важечи уговор према којем има плату од 100.000 евра мјесечно и у случају отказа му следује 10 плата. Може доћи до споразумног раскида сарадње, а може и да се иде на арбитражу.

Журнал пише да је Пикси већ на име премија за пласман на ЕП зарадио бонус од 1.298.000 евра мимо мјесечних зарада.

Поред Стојковића, ФСС ће напустити и генерални секретар Јован Шурбатовић којем ће, такође, бити изгласано неповјерење. Њему се на одговорност приписује серија пропуста међу којима је један од упечатљивијих био одлазак репрезентације у Њемачку авионом на којем је била застава Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана