Перица Огњеновић: Србија игра модеран фудбал

Anadolija
Перица Огњеновић: Србија игра модеран фудбал

БЕОГРАД - Небојша Петровић - Фудбалска репрезентација Србије у уторак прије подне путује за Манаму, где је 18. новембра са почетком у 16.30 часова очекује последња провера пред почетак Свјетског првенства, пријатељска утакмица против селекције Бахреина.

У изјави за Anadoly Agency (АА), некадашњи репрезентативац СР Југославије Перица Огњеновић подсећа да турнирски систем такмичења подразумева свакаква изненађења:

„Можемо да будемо први у групи, а можемо исто тако да будемо и последњи. Ништа ме не би изненадило. Ипак, сматрам да је селектор Драган Стојковић формирао једну озбиљну екипу која игра модеран, такмичарски фудбал и уз малу дозу среће можемо у Катару да направимо сјајан резултат“.

Огњеновић је са репрезентацијом СР Југославије био актер Мундијала у Француској 1998. године и добро је упознат са лидерским квалитетима Драгана Стојковића Пиксија.

„Пиксију сам се дивио као клинац, касније сам добио привилегију да делимо свлачионицу у националном тиму и сигуран сам да ће својим знањем и енергијом наставити да ниже успехе са репрезентацијом Србије. Без обзира на резултат у Катару, треба га подржати и дати му шансу да ради на дужи временски рок јер је континуитет један од најважнијих фактора у сваком спорту“, истакао је Огњеновић и навео примере Белгије, Швајцарске и Француске:

„Ако се сећате, сви су они имали кризне периоде, пропуштали велика такмичења, мучили се са сменом генерација. Али је најважније да су имали визију и да су мудром стратегијом и вером у фудбалске стручњаке све то превазишли и направили сјајне резултате. Ми смо у сваком случају на добром путу и треба тако да наставимо“.

Својевремено један од најбољих дриблера у Европи има адуте међу репрезентативцима Србије. „Митровић никада није затајио у дресу са државним грбом. Пружа заиста феноменалне партије и на њега увек можете да се ослоните, чак и у тренуцима када је ваш тим у инфериорном положају у односу на противника. Ту су и Тадић, Влаховић, Костић... момци који већ дуже време играју у озбиљним лигама и одскачу квалитетом“, казао је Огњеновић. Има међу популарно званим ”Орловима” и играча који карактеристикама подсећају на Перицу Огњеновића.

„Немања Радоњић? Да, подсећа мало. Луцидан је, брз, незгодан за чување. Може да направи озбиљну разлику у корист наше екипе. Добро је кад у екипи имаш пуно фудбалера који једним потезом могу да преломе утакмицу. Мој дечачки идол је био Милко Ђуровски.

Наравно, волео сам Пиксија и Деју (Дејан Савићевић, оп.а.), али Милко је имао нешто специфично. Имао је неки посебан шмек. Када се појавио у оним хулахопкама, сутрадан смо сви на тренинг дошли у хулахопкама“, причао је Огњеновић.

 

Унос

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана