Пеп Гвардиола пред реванш Лиге шампиона: Бајерн се не смије отписати

Г.С.
Пеп Гвардиола пред реванш Лиге шампиона: Бајерн се не смије отписати

МИНХЕН - Фудбалери Манчестер ситија су са убједљивих 3:0 савладали Бајерн Минхен на свом “Етихаду” у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.

Упркос великој предности у енглеском тиму нема опуштања. Менаџер “грађана” Пеп Гвардиола провео је готово четири године у Минхену и зна снагу ривала који се никад не предаје. Шпанац је увјерен  да ће Баварци бити много бољи у реваншу.

- Фудбалери Бајерна играће изнад својих могућности. Играће као да је финале Лиге шампиона. Знам шта говорим, то је врхунски клуб. Ако будемо пасивни, патићемо. Важни су дуели на средини терена - јасан је Гвардиола.

Атмосфера у свлачионици Бајерна није добра послије туче Садија Манеа и Лироја Санеа, али Гвардиола не сматра да ће то помоћи Ситију.

- Што се тиче инцидента у Бајерну, понекад је потребан сукоб да ствари крену набоље. Њима то није мана, већ предност, прилично сам сигуран - поручио је Шпанац.

Гвардиола је био на клупи Бајерна од 2013. до 2016. године, тако да његове ријечи имају тежину, ипак он одлично зна како функционишу ствари у Минхену, а Нијемце никада не би требало отписати. Бајерн се и даље пати, ремизирали су у Бундеслиги, а форма након смјене тренера је далеко од жељене. Ипак Томас Тухел шири оптимизам.

- Наравно да се нећемо предати у реваншу. Имамо своје шансе. Сити има велику предност, али то не значи да ћемо им без борбе пропустити мјесто у полуфиналу. Дјелује ми да сам напокон успоставио добру комуникацију са тимом. Колико то год чудно звучало сад смо у “некој љубави”, а надам се да ћемо то пренијети на терен. Свако ко нас је отписао грдно се вара, јер је овај тим кроз историју показао да се никад не предаје - истакао је Тухел који неће моћи да рачуна на Џошуу Кимиха и Нусаира Мазрауија.

Велику предност пред реванш има и Интер, који је у првом мечу савладао Бенфику на гостовању 2:0 и тако срушио наде Португалаца.

Тренер Интера Симоне Инзаги вјерује да би један гол у мрежи Бенфике значајно олакшао посао његовим играчима и истиче да његов тим неће бранити предност из првог меча.

- Одиграли смо сјајно први дуел и стекли предност, али знамо да је то тек прво полувријеме. Требамо то да потврдимо на нашем терену. Бенфика је имала сјајних издања ове сезоне и потребна нам је добра партија да овјеримо полуфинале - нагласио је Инзаги.

Кормилар Бенфике Роџер Шмит вјерује у своје момке.

- Пораз на домаћем терену није добар, али морамо да вјерујемо у своје могућности. Вјерујем да можемо до побједе у Милану и да ћемо пружити пуно бољу партију него у првом сусрету - истакао је Шмит.

Оба сусрета играју се вечерас од 21 час.

Морати би отпустио Инзагија

Масимо Морати је од 1995. до 2016. године био на челу миланског Интера и пет пута је био шампион Италије, а има и једну Лигу шампиона.

- Утакмица са Бенфиком је кључна јер нам лоше иде у домаћем шампионату. Мислим да Интер има 70 одсто шанси да прође даље, има одличан резултат. Познајући свој карактер немам дилему да бих Инзагију одавно уручио отказ и то би вјероватно била грешка - рекао је Морати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана