Пенали растужили Бањалуку

Дарко Драгичевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Храбри Борац није успио да се пласира у Лигу Европе. Након пенала Ференцварош је славио 4:3(1:1, пенали 3:2) и изборио пролазак, а Бањалучанима остаје утјеха у групној фази Лиге конференција.

Нажалост приликом извођења пенала нису били прецизни Себастијан Ерера, Давид Чавић и Срђан Граховац, па су гости славили.

 Борац је у првом полувремену одиграо тактички још један одличан меч. Бањалучани су затворили све прилазе свом голу а једина опасност била су два покушаја из даљине Александра Пешића у петој и Мохамеда Абу Фанија у 12. минуту.

Имали су Мађари више лопту у посједу тражили су рјешења продорима али без успјеха.

На другој страни Борац је запријетио такође шутевима из даљине.

Покушао је прво Стефан Савић а затим и Себастијан Ерера у 28. минуту.

Имали су домаћи неколико прилика да опасније крену ка голу када су изблокирани покушај Дине Скорупа, док је заустављен и Енвер Кулашин у продору који је могао да буде обећавајући.

Наставак је протекао у сличном тону.Опрезно и тврдо се играло и чекала се грешка ривала.

Ференцварош је своју дочекао у 70. минуту након прекида.Осам минута касније Борац је био у налету имали су контру преко Јове Лукића али су је закомпликовали и на крају је изблокиран покушај Ерере. У судијској надокнади велика шанса за госте.

Закаријесен је након убацивања послао лопту поред гола. Отишло се у продужетак гдје је Борац дошао до гола. У 104. минуту ерупција одушевљења.

Након корнера који је извео Дамир Хреља најприсебнији био Берт Мајерс и послао лопту у мрежу. Усред славља гостујући навијачи су бакљама гађали домаће присталице које су им затим узвратиле па је интервенисала жандармерија јер је срушен дио ограде..

Ференцварош је дошао до изједначења у 112. минуту.

Голман Филип Манојловић је лоше интервенисао и скривио пенал који је у гол претворио Барнабас Варга.

До краја није било промјена па је побједника одлучила пенал серија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана