Партизан више не рачуна на Краља, спремна замјена

Телеграф
Партизан више не рачуна на Краља, спремна замјена

БЕОГРАД - Промјене у Партизану су неминовне и оне ће, како ствари тренутно стоје, почети од "жиле куцавице" клуба из Хумске - спортског сектора гдје ће Ивицу Краља, послије двије неуспјешне године замијенити - Ивица Илиев, сазнаје Телеграф.

Нови/стари спортски директор црно-бијелих враћа се на функцију на којој је провео седам година, док ће потоњи највјероватније бити "заротиран" на неку другу функцију, која, бар у овом моменту, још увијек није дефинисана.

Било је вријеме, питање је само шта се чекало, јер спортски сектор Партизана никада није био на нижим гранама, баш као и омладинска школа, која је "директоровањем" Вање Радиновића готово "пресушила" са талентима, апсолутно изгубила идентитет и престала да буде ослонац првог тима као деценијама раније.

Отуда су промјене су биле неопходне, на њима је инсистирао и сам Александар Станојевић, и то на свим нивоима, када је пристао да сједне на клупу Партизана. Њихове судбине су иначе заправо испреплетане на више начина, јер су прво били саиграчи у у првом тиму Партизана, па је затим Станојевић био тренер Илиеву у свом првом мандату у Хумској, а у другом је Илиев био спортски директор дугогодишњем саиграчу, сараднику и на концу - пријатељу.

Илиев је, како је већ речено, седам година био на челу спортског сектора Партизана, за то вријеме клуб је освојио двије шампионске титуле, "играо" и презимљавао у Европи, клуб је живио од продаје играча који су ангажовани у том периоду. Његовим одласком Партизан је у двије године изгубио ту нит и дошапо у ситуацију да грца у прелазним роковима, да често нема рјешења...

Ивици Краљу истиче уговор у Партизану и сва је прилика да ће он бити продужен, али на некој другој позицији. Много пута смо написали, то су напросто чињенице - ради се о играчкој легенди клуба, вјероватно једном од најбољих чувара мреже Партизана у новијој историји клуба, али посао спортског директора је сасвим други пар рукавица. Захтјева другачије вештине, посвећеност и контакте... Краљ то није имао и морао да се повуче, палица је сада у рукама Ивице Илиева, али поменута промјена вјероватно неће бити једина у Хумској, јер се иза брда ваља нешто веће...

Ступање Ивице Илиева на дужност се очекује до краја радне седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана