Партизан спрема још једно појачање из НБА

Агенције
Партизан спрема још једно појачање из НБА

Репрезентативац Француске, плејмејкер Френк Нтиликина је треће појачање Партизана овог љета. У дану када је дошао и Ифе Лундберг из Виртуса, у Хумску је дошао и доскорашњи играч Шарлот Хорнетса, који је 2017. године на НБА драфту био осми "пик".

Ентиликина је рођен 28. јула 1998. године у Белгији и висок је 193 центиметара. Прве сениорске минуте, Франк је забиљежио у дресу Стразбура 2015. године. Од 2017. године до сада, нови члан црно-бијеле породице је наступао за НБА лигаше, Њујорк Никс, Далас Маверикс и Шарлот Хорнетс.

Након више од 330 утакмица у најбољој лиги на свијету, Франк се враћа у Европу, гдје ће бити нови Француз у редовима Партизана. Играјући за национални тим Француске, Ентиликина не освојио сребро на Олимпијским играма у Токију и бронзу на Свјетском првенству у Кини. Ово је Френк Нтиликина:

Уз Лундберга и Ентиликину, очекује се да Партизан доведе и Стерлинга Брауна, бившег играча Милвокија, Хјустона и Даласа. Послије низа растанака, у Хумској су спремни да граде нови тим, за такмичарску 2024/25. У претходним данима црно-бијеле је званично напустио капитен Кевин Пантер, очекује се растанак и са дугогодишњим крилним центром Зеком Ледејом, а још прије неколико недјеља са саиграчима су се поздравили Пи-Џеј Доужер и Френк Камински, док је наговијештен и одлазак Огњена Јарамаза, који свакако није имао значајну улогу и минутаже.

С обзиром на данашње потписе, Партизан ће у новој сезони изгледати потпуно другачије у Евролиги и домаћим такмичењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана