Партизан преко Графичара до четвртфинала Купа

Танјуг
Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана пласирали су се у четвртфинале Купа Србије, пошто су вечерас на стадиону у Хумској послије бољег извођења пенала побиједили Графичар укупним резултатом 6:5 у осмини финала овог такмичења.

Утакмица је послије 90 минута завршена без побиједника, 1:1.

Графичар је повео голом Огњена Ајдара у 64. минуту, а Партизан је изједначио поготком Душана Јовановића у 79. Графичар је од 66. минута играо са фудбалером мање, пошто је искључен Бабакар Мбуп.

Голове за Партизан са 11 метара су постигли: Бибарс Натхо, Кристијан Белић, Алдо Калулу, Гајас Захид и Матеус Салдања. Поготке за Графичар са једанаестерца су постигли: Владимир Петровић, Алекса Јовановић, Алексеј Вукичевић, Бранко Ђукић, док је голман Партизана Александар Јовановић зауставио удараца Андрије Фратровића.

Лошу игру комбинованог састава Партизана гости су обилато користили у првом полувремену и имали неколико одличних прилика, али се на голу домаћина истакао Александар Јовановић.

Игра Партизана није постала много боља ни уласком Гајаса Захида, Матеуса Салдање и Аранђел Стојковића у 46. минуту.

Графичар је у Хумској повео у 64. минуту, Ајдар је матирао Јовановића прецизним ударцем са око 20 метара. Гости су у 66. минуту остали да десеторицом на терену пошто је због друге јавне опомене ван игре морао Бабакар.

Резервиста Партизана Душан Јовановић изједначио је у 79. минуту после асистенције Аранђела Стојковића, а до краја није било голова па се пред око 500 навијача приступило извођењу пенала.

Фудбалери Партизана су постигли свих пет голова са 11 метара, док је голман домаћих Јовановић одбранио ударац Фратровића у трећој серији.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана