Партизан почиње такмичење у ЛШ: Жеља јесен у Европи

Глас Српске
Партизан почиње такмичење у ЛШ: Жеља јесен у Европи

ЛУБЛИН - Фудбалери Партизана против Динама из Кијева (20 часова) почињу европску авантуру. Шампион Украјине је противник у другом колу квалификација за Лигу шампиона, а меч ће бити игран у Лублину.

Украјинци су припреме за нову сезону обавили у Аустрији, гдје су одиграли пет контролних мечева, у којима су били одлични. Савладали су Брондби 4:0, Мамелдони Сандејс 1:0, док су ремизирали против Падерборна (0:0) те Шалкеа 2:2, док су поражени од Унион Берлина 2:3.

Црно-бијели започињу европску одисеју с циљем да дочекају јесен у Европи. Највећа амбиција је да то буде у Лиги шампиона, мада се у Хумској не би бунили ни уколико се домогну групне фазе Лиге Европе или Лиге конференције.

Партизан је у првом званичном мечу савладао Напредак 1:0, али су у тиму свјесни да их сад очекује потпуно другачији меч.

- Сви овде знамо шта значе квалификације за Лигу шампиона. Сигурно неће бити лако. Чека нас тешка и озбиљна утакмица против веома квалитетног противника. Од почетка морамо ући сто одсто. Испоштовати све што стручни штаб буде тражио од нас и доћи до повољног резултата за реванш. Ништа неће бити ријешено након првих 90 минута. Наравно увек се иде на победу, мада не бих се бунио ни кад бисмо остварили реми - истакао је везиста Александар Шћекић пред пут у Пољску.

Нихад Мујакић ће имати тежак посао у одбрани. Украјинци су веома брзи у офанзивном дијелу.

- Велика утакмица за нас. Знамо какав је менталитет Партизана и да у сваку утакмицу идемо с циљем да побиједимо. Комплетне припреме смо играли са противницима који имају одличну транзицију и веома су квалитетни управо како бисмо се што боље спремили за ове дуеле у Европи, где желимо да изборимо групну фазу. У домаћем шампионату је то ипак пуно другачије, противници се више бране, теже је пробити њихов бункер. Овдје ћемо сигурно имати ривала који жели да игра и да напада, тако да очекујем занимљив меч и надам се позитивном резултату- рекао је Мујакић.

Тренер Александар Станојевић је на пут повео сљедеће играче:

Голмани: Александар Јовановић, Немања Стевановић и Милош Крунић; Одбрана: Милан Лазаревић, Натан де Мадина, Светозар Марковић, Нихад Мујакић, Александар Филиповић, Никола Антић, Марио Јурчевић; Везни ред: Кервин Аријага, Матеја Стјепановић, Леонард Овусу, Александар Шћекић, Алдо Калулу, Ксандер Северина, Немања Трифуновић, Ибрахим Зубаиру, Гајас Захид, Бибарс Натхо, Јунг-Џун Гох; Нападачи: Матеус Салдања, Немања Николић и Ђорђе Јовановић.

Ренџерс чека побједника

У случају да успјешно прођу Динамо Кијев фудбалери Партизана би ишли на мегдан Глазгов Ренџерсу. Први меч је на програму 6. или 7. августа на терену побједника двомеча, док је реванш седам дана касније у Шкотској. У случају пораза Партизан би такмичење наставио у Лиги Европе, гдје би ривал био поражени из дуела Лугано - Фенербахче. Први меч би био у Београду 8. августа, а реванш седам дана касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана