Партизан изгубио од Лугана!

Б92
Партизан изгубио од Лугана!

Фудбалери Партизана поражени су вечерас на домаћем терену од екипе Лугана резултатом 1:0 у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу Европе.

Било је то боље издање црно-бијелих у односу на претходни двомеч са Динамом из Кијева, али није то било довољно да се избјегне нови пораз пред око 4.000 гледалаца.

Истина, било је прилике да буде другачије, али све у свему, показали су црно-бијели мало тога пред голом, прије свега одсуство концентрације у финишу, да би могли да се надају бољем резултату. 

Морао је Александар Станојевић доста тога да мијења у односу на мечеве са Динамом из Кијевакоји који су завршени неславно, укупним резултатом 2:9.

Извео је одбрану са четворицом у посљедњој линији, дао је предност Зубаиру у односу на Гоха, а Де Медину вратио на мјесто десног спољњег. 

И некако било је јасно да ће веома оорезно ући у дуел што се и обистинило, али то је био случај и са Швајцарцима, који нису безглааво кренули ка голу Александра Јовановића.

Имао је Партизан у првих пет минута две добре полуприлике, преко Салдање у другом и Калулуа три минута касније, али су обојица шутирали преко гола.

Сигуран је био и Јовановић у осмом минуту послије ударца Кимијанија, да би гости најбољу прилику имали у првом дијелу у 16. минуту када је Пољак Каспер Пшибилко шутирао са 12 метара, али поред гола. 

У том првом дијелу, Партизан је највећу шансу имао у 35. минуту послије брзе контре.

Захид је сјајно повукао напад, упослио на вријеме Северину, он је ушао пред гол и покушао да лобује из прве истрчалог голмана Саипија, али лоше је то урадио, голман Лугана је то одбранио. 

Салдања је два минута касније заказао када се оклизнуо у покушају да шутира, да би Јовановић у 45. минуту зауставио ударац Белхађа и то је било све у првом дијелу. 

Покушао је Станојевић одмах промјеном у полувремену, Гох је ушао умјесто Зубаируа.

И одмах је то дало мало живости домаћину, он је прво шутирао, а потом у 50. минуту одлично припремио прилику Салдањи али је изблокиран. 

Тражили су црно-бијели од судије из Холандије да покаже на бијелу тачку у 52. минуту када је Пападопулос срушио Калулуа, али је Ван дер Ејк само одмахнуо, не погледавши чак ни ВАР снимак. 

Опрезна игра се наставила,али усред те успаванке, у 73. минуту, Лугано је дошао до гола предности.

На ударац се са неких двадесетак метара од гола одлучио Заноти, погодио је десни доњи угао, Јовановић је био немоћан, 0:1.

Покушали су црно-бијели да дођу до изједначења, имали су добру прилику у 85. минуту преко Грималда када је шутирао са десетак метара, али је Саипи то одбранио.

Реванш меч игра се у Лугану у четвртак 15. августа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана