Партизан домаћин Швајцарцима у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе

ГС
Партизан домаћин Швајцарцима у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана сутра од 20 часова дочекују швајцарски Лугано у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе. Покушаће "црно-бијели" да дођу до било какве предности пред реванш, који је на програму за седам дана.

"Црно-бијеле" очекује тежак посао уколико желе да се пласирају у плеј-оф и закажу окршај са Бешикташем, а уједно обезбиједе групну фазу најмлађег европског такмичења. Вицешампион Швајцарске има улогу фаворита, посебно након сјајних партија у двомечу са Фенербахчеом.

Партизанов ривал парирао је изабраницима Жозеа Муриња у Туну, гдје је поражен са 3:4, док је у Истанбулу у једном тренутку имао егал, међутим, Един Џеко и Себастијан Шимански су се побринули да Лугано игра против "парног ваљка" у борби за групну фазу другог по квалитету такмичења Старог континента.

Српски вицешампиони ће се трећи пут се састати са клубом из Швајцарске на европској сцени и за сада имају биланс од двије побједе, реми и пораз. Тај неуспјех је доживљен од Туна (0:3) у квалификацијама за Лигу Европе, пошто су "црно-бијели" славили у Хумској са 1:0. У сезони 2013/2014. Играо је Партизан и два дуела са Јанг Бојсом у Лиги Европе такође, али и у групној фази током сезоне 2017/2018. Као домаћини Београђани су побиједили головима Леандра Тавамбе и Огњена Ожеговића. У Швајцарској је било 1:1.

- Надам се да ћемо сви бити спремни за утакмицу. Знамо и колико нам навијачи значе и зато бисмо волели да дођу против Швајцараца, напуне стадион и подрже нас у утакмици која неће бити нимало лака. Знамо да је уз њих све могуће - рекао је капитен Партизана Светозар Марковић.

У шпицу напада против Лугана требало би се наћи Матеус Салдања. Бразилски нападач би наредних дана могао да напусти Партизан, а поред понуде из Уједињених Арапских Емирата стигла је понуда и од Краснодара. Руски клуб наводно је спреман да издвоји између седам и девет милиона евра за Салдању. "Црно-бијели" су се у Москви већ договарали са Ал Џазиром, која је била спремна да издвоји око осам милиона евра заједно са бонусима. Дјеловало је да Салдању од Емирата дијеле само лични услови, али онда су се у трку укључили и Руси. Видјећемо како ће се ова сага завршити. Што се тиче вечерашњег дуела кажимо и то да ће правду дијелити холандски судија Зандер ван дер Ејк. Њему ће уз аут линије помагати Ренс Блуминк и Дијон Фикерт, четврти судија биће Алекс Бос. Главни у ВАР соби биће Џерон Маншот, а његов помоћник Ричард Вилхелмус Мартенс.

Лига конференције

На терен ће вечерас и фудбалери Војводине. Они од 20.15 часова у првом сусрету трећег кола квалификација за Лигу конференције гостују у Марибору код истоимене екипе. Уколико елиминишу Словенце, "лале" у плеј-офу најмлађег европског такмичења чека фински Илвес или шведски Ђургарден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана