Партизан без примљеног гола 598 минута

ГС
Foto: Taнјуг

Фудбалери Партизана одиграли су још једну утамицу у низу без примљеног гола - савладали су Јединство из Уба 1:0 за пласман у наредну рунду Купа.

Немања Стевановић није "изневјерио" у Убу, наставио је тамо гдје је стао Александар Јовановић у Суперлиги (508 минута без примљеног гола), мрежа је сачувана шести меч заредом.

Посљедњи пут Партизан је капитулирао 22. септембра против Железничара у Панчеву, и то са пенала. Послије тога одбрана лидера на табели постала је несавладива.

Тај податак много тога говори о ривалима (Напредак, Младост, Спартак, Раднички 1923, Вождовац, Јединство) али, наравно, свједочи и о квалитету овог тима Партизана којем се након евро бродолома и шамара од Норсјеланда, нису давале велике шансе ни у Суперлиги.

Тешко да их је ико видио на првом мјесту у овом дијелу сезоне, са оваквом листом резултата.

Управо је елиминација из Европе, колико год то некоме чудно звучало, била потребна Партизану како би све своје ресурсе усмјерио на борбу у домаћим оквирима.

Овај тим показао је да није дорастао да се мјери са просјечним европским тимовима, али је за домаћу конкуренцију, изгледа, баук. Показују то и досадашњи резултати црно-бијелих. Партизан је и даље једини непоражени тим у лиги, екипа је са најдужим низом побједа (десет) и са најбољом гол- разликом.

Наравно, тек предстоје највећи изазови за црно-бијеле послије којих ће бити мало јасније да ли овај тим има материјала за највиши циљ ове сезоне.

Слиједи меч са Новим Пазаром у гостима, потом три код куће - Чукаричким, ТСЦ, Војводина, па гостовање у Нишу, и за крај овог пакленог ритма одложени дерби са Звездом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана