Овог викенда мечеви осмине финала Купа БиХ: Борац опрезан, али вјерује у пролаз

Дарко Драгичевић
Овог викенда мечеви осмине финала Купа БиХ: Борац опрезан, али вјерује у пролаз

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца желе да изборе пласман у четвртфинале Купа БиХ. Ривал у првом такмичарском мечу у новој години је Звијезда 09, коју су већ два пута савладали у првенству БиХ.

Упркос томе тренер Винко Мариновић истиче да је ривал квалитетна екипа која је значајно подигла форму и да опуштања не смије да буде ниједног момента.

- Обавили смо, чини ми се, никад краће припреме, али смо имали довољно мечева да надоградимо нашу игру. Вјерујем да смо успјели у томе и да смо урадили све што смо планирали, тако да се окрећемо такмичарским дуелима. Звијезда 09 је у финишу сезоне показала да диже форму, да су пуно боља екипа него што то показује њихов бодовни салдо у првенству. Ово је прва такмичарска утакмица након припрема, тако да то носи одређену дозу опасности. Очекујем да одиграмо добро и да остваримо пролаз даље - истакао је тренер Винко Мариновић.

Капитен Срђан Граховац такође вјерује у добар старт другог дијела сезоне. Борац је јесењи шампион и жеља је да се задржи поменута позиција, али у клубу сигурно не одустају ни од борбе за други трофеј.

Екипа је обавила припреме у Анталији, гдје су одиграли квалитетне провјере у којима су видјели своје предности и мане.

- Имамо своје амбиције и у Купу БиХ и сигурно да желимо да у нову годину кренемо побједом на званичном мечу. Звијезду 09 смо два пута тешко савладали у досадашњем дијелу сезоне, тако да цијенимо ривала. У оба дуела су нас намучили и пружили одличан отпор. У Купу се игра једна утакмица, ово је први дуел након припрема и то доноси одређене специфичности те морамо да будемо максимално концентрисани. Обавили смо добро припреме, надоградили нашу игру и сада једва чекамо меч. Квалитетно смо радили и на припремама, а оне дају луксуз и да се извуку добре поуке и након пораза. Такви мечеви вам покажу на чему морате да радите за наставак и да у пуној форми дочекате званичне мечеве. Веома је важно да на старту забиљежимо побједу и прођемо у наредну рунду. Након тога нам слиједи серија тешких мечева и тријумф би нам улио додатно самопоуздање да наставимо гдје смо стали у јесењем дијелу - рекао је Граховац.

На овом мечу неће наступити само Давид Чавић, док се Јован Нишић опоравио.

Парови осмине финала Купа БиХ: субота: 13 часова: Јединство Бихаћ - ГОШК, Зрињски - Славија, 15 часова: Посушје - Лакташи, недјеља: 13 часова: Ступчаница - Широки Бријег, Слобода - Сарајево, 16 часова: Слога Добој - Игман, 18.30 часова Борац - Звијезда 09, играно у петак Вележ - Тузла сити.

Без ризика

Тренер Винко Мариновић истакао је да је меч са пољски тимом Подбескидзе отказан због предострожности.

- Планирали смо да одиграмо двије утакмице по 90 минута. Међутим имали смо повреде Нишића, Чавића, као и неколико болесних играча и нисмо жељели да ризикујемо. Онда бисмо играли два меча без измјена и било би пренапорно - објаснио је тренер Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана