Ово су могући ривали Бањалучана у квалификацијама за Лигу конференције

Д. Д.
Ово су могући ривали Бањалучана у квалификацијама за Лигу конференције

БАЊАЛУКА - Фудбалски клуб Борац изборио је пласман у Европу, а играће наредне сезоне у квалификацијама за Лигу конференције.

Бањалучани имају шансу да освоје друго мјесто и ако Зрињски освоји Куп БиХ кренуће од другог кола квалификација, што значи да ће имати дужу паузу те ће одмах и више зарадити.

Ипак у том случају Борац ће сигурно бити у групи неповлашћених екипа, а тренутно могући ривали су: Макаби Тел Авив, Викторија, Бодо Глимт, Ђургарден, БАТЕ, Легија, Розенборг, Спартак Трнава, Диделанж, Рига, Марибор, Купс, Шкендија, Нефчи, Линфилд, Дандалк, Шкупи, Арис, Ригас, Б36 Торшавн. Преостали носиоци биће познати након завршетка сезона у првенственим такмичењима.

У случају да Вележ освоји Куп БиХ, Бањалучани ће кренути од првог кола. Тренутно “црвено-плави” чекају расплет у осталим лигама, јер имају четири бода на УЕФА листи, налазе се на граници и тренутно су са двије естонске екипе први испод црте па могу бити чак и носиоци у првом колу.

Могући ривали ако Борац буде неповлашћен у првом колу квалификација: Диделанж, Рига, Марибор, Шкендија, Линфилд, Дандалк, Шкупи, Ригас, Б36 Торшавн, Тобол, Гзира Јунајтед , Левадија, ХБ Торшавн, Европа, Санта Колома, Прогрес, Динамо Батуми. Поред ових тимова који су већ осигурали Европу очекује се још 11 екипа да то потврде на крају сезоне.

Ако Борац ипак буде међу носиоцима, неки од могућих противника су Торпедо, Викингур (Исланд), Викингур Гота (Фарска острва), Сент Патрик, Паневезис, Хонка, Дила Гори, Биркиркара, Хегелман, Енергетик, Акурејкери, Пенибонт, Магпис. Поред ових екипа очекује се још 13 из преосталих земаља које су испод црте. БиХ је тек на 35. мјесту УЕФА листе, а Бањалучани имају четири бода, док Зрињски има 8. 500, а Сарајево 7.000.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана