Ово су детаљи новог уговора Луке Митровића у Звезди, ево колико ће зарадити за три године

ГС
Ово су детаљи новог уговора Луке Митровића у Звезди, ево колико ће зарадити за три године

Кошаркаши Црвене звезде иза себе имају једну крајње солидну сезону, гдје су успјели да освоје два трофеја, док им је измакао онај трећи у виду АБА лиге. Такође, црвено-бели су остали и без ТОП 8 фазе Евролиге још једну годину у низу, али, очигледно су спремни да то промјене на Малом Калемегдану.

Црвена звезда је због тога кренула у креирање тима одмах по завршетку сезоне, одлучни су да што већи број играча прође припреме са тренером Душком Ивановићем, како би био и што спремнији за нове изазове који предстоје у наредној години.

Одмах се Звезда активирала и на тржишту, довела је Дејана Давидовца, док је продужила и уговор са Луком Митровићем, који се обавезао на трогодишњу сарадњу са клубом.

Што се тиче уговора Луке Митровића, било је доста перипетија, а Телеграф доноси и еклскузивно сазнање о детаљима истог. Наиме, Црвена звезда и Митровић су ушли у преговоре још раније, где се и све чинило као већ готово. Тада је центар имао на столу такође трогодишњи уговор, који је износио 1.200.000 евра.

Међутим, тада су се у трку за овим играчем умјешали и одређени клубови из Евролиге, који су му понудили скрозо двоструко већу плату на годишњем нивоу (700.000). Црвена звезда је тада ступила у нове преговоре са Митровићем и након краја сезоне су постигли договор - народски речено, "нашли су се на средини".

Због тога, Лука Митровић ће кроз наредне три године инкасирати 1.650.000 евра у Београду, уз своју "степенасту плату".

Наравно, осим овог дјела, Митровића очекују и одређени бонуси у случају добрих игара и резултата како у АБА лиги, тако и у Евролиги.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана