Ово је најлуђа прича љетног прелазног рока!

Глас Српске
Ово је најлуђа прича љетног прелазног рока!

ЛИОН - Љетни прелазни рокови увијек понуде нешто интересантно и невјероватно, али оно што се десило са Ернестом Нуамом захтијева посебну причу.

Крилни нападач из Гане је претходне сезоне играо врло добро у дресу Лиона као позајмљен играч Моленбека. Све то је било довољно да челници седмоструког шампиона Француске одријеше кесу и плате 28.500.000 евра. Моленбек и Лион имају истог власника, Џона Текстора, тако да сарадња два клуба и те како постоји. Нуама је био пресрећан због тога што ће остати, бити у прилици да игра у јакој лиги, борити се за европска такмичења, даље напредовати као играч. Толико је био задовољан да је чак планирао да купи кућу, а онда се у цијелу причу укључио Фулам. “Колибрији” су ступили у контакт са управом Лиона и за Нуаму понудили 19.000.000 евра. Евертон је такође исказао жељу да га доведе, као и Нотингем Форест. Лион је прихватио прву понуду (ону од Фулама), чак спремио замјену у виду Карлоса Форбса из Ајакса. Све је изгледало завршено, а онда је процурила информација да је Нуама поништио уговор са клубом са “Крејвен котиџа”. Многи су се питали шта се десило.

Једноставно је, Нуама је био веома љут на Џона Тесктора због тога што је клуб вршио притисак на њега да оде у Енглеску. Кад је требало да пође на љекарске прегледе, у једном тренутку почео је да плаче. На крају отишао је толико далеко да се није ни појавио на прегледима. О овоме није обавијестио никога. Ни Фулам, ни Лион, а ни менаџера. Практично је побјегао?! Епилог свега, Нуама се вратио у Француску, а предсједник Џон Текстор му је послао писмо извињења па ће офанзивац из Гане опет бити у комбинацији за тим. Само је питање у каквом стању и да ли ће послије свега моћи да понови партије из претходне сезоне. Ако ништа друго, сад може барем да купи кућу.

У цијелој причи најгоре је прошао Ајакс, “копљаници” су остали без пројектоване зараде, а Форбс је у међувремену отишао у Вулверхемптон. Ово није једини пут да се неки трансфер изјалови из неких чудних и бизарних разлога. Својевремено је Фабио Борини одбио да пређе из Ливерпула у Сандерленд због тога што је сматрао да је превише добар играч да би играо за “црне мачке”. Прелазак Роналдиња из ПСЖ-а у Манчестер јунајтед је пропао због тога што је популарном Дињу сметало то што у Манчестеру пада много кише. Роберт Левандовски је 2010. године имао договор да из Леха пређе у Блекбурн, али се онда десила ерупција вулкана Ејафјалајокул на Исланду и трансфер је пропао.

Повреда

Нуама тренутно има проблема и са повредом квадрицепса, али у клубу сви вјерују да би требало да буде спреман за први меч након репрезентативне паузе, када Лион буде гостовао у Лансу код истоименог ривала у мечу четвртог кола француске лиге. Иначе, Нуама се повриједио у мечу другог кола шампионата против Монака, а пропустиће и мечеве квалификација Купа афричких нација за репрезентацију Гане против Анголе и Нигера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана