Овај рекорд Винка Мариновића тешко ће бити оборен

Мондо.ба
Овај рекорд Винка Мариновића тешко ће бити оборен

Тренер Борца Винко Мариновић стигао је до треће титуле Премијер лиге БиХ, а све су освојене са различитим клубовима.

Фудбалери Борца јуче су на Градском стадиону у Бањалуци пред домаћом публиком савладали Игман и на тај начин овјерили шампионску титулу. Била је ово трећа титула Премијер лиге БиХ за бањалучки клуб, након које је услиједило велико славље, али и трећа за тренера Винка Мариновића.

Занимљиво да је шеф стручног штаба црвено-плавих титуле освојио са различитим клубовима.

Прво је са Зрињским 2016. године стигао до круне, да би четири године послије пехар подигао са екипом Сарајева. Мариновић је са јучерашњом титулом постао први тренер који је освојио три титуле са три раличита клуба што је рекорд бх. првенства који ће тешко ко стићи.

Занимљиво да је Мариновић тренутни мандат најдужи једног стратега Борца у посљедњих 20 и "кусур" година. Мариновићу је ово други мандат у Великану из Платонове, а почео га је крајем августа 2022. године, наслиједивши Ненада Лалатовића. И ево све до сада, тачно 21 мјесец, Мариновић командује бањалучким премијерлигашем.

Самим тим, Мариновић је постао тек четврти тренер од 2002. године до данас који је одрадио комплетну такмичарску сезону на Борчевој клупи. Прије њега, за руком је то пошло још само Николи Ракојевићу (2003-04), Зорану Смилеском (2005-06) и Дарку Војводићу (2018-19).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана