Отворена изложба у част Синише Михајловића и Паола Росија

Танјуг
Отворена изложба у част Синише Михајловића и Паола Росија

Изложба посвећена легендарним фудбалерима Синиши Михајловићу и Паоло Росију свечано је отворена вечерас у Музеју савремене уметности у Новом Саду.

Изложбу је отворио амбасадор Италије у Србији Лука Гори који је том приликом истакао да ова два великана свјетског фудбала представљају оличење повезаности двије земље и два народа.

''Окупили смо се овде у знак сећања на двојицу чувених играча, омиљених и у Италији и у Србији. Драго ми је што се после успеха у Београду, ова изложба одржава и у Новом Саду. Уз бројне спортске успехе у домовини и Италији, Синиша је неко ко је успео да уједини навијачке клубове Италије у најтежим тренуцима'', казао је Гори.

Директор изложбе Марко Скенбри изјавио је да се овом поставком показало колико је на Синишу Михајловића велико сјећање не само српског, већ и италијанског народа.

''Синиша је био поносан Србин али он је и део Италије. Био је ожењен тамо, његова деца тамо живе и сматрамо да је делимично Италијан и на томе на овај начин желимо да му захвалимо. И било је време да се он кроз ову изложбу врати кући. Овде смо да славимо две иконе, Паоло је и дан-данас запамћен и слављен као најбољи фудбалер Италије'', рекао је Скенбри, преноси Тањуг.

Свечаном отварању присуствовала је и породица Синише Михајловића, као и његови саиграчи из ФК Војводина. Изложба ће трајати до 30. септембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана