Откривено гдје ће снаге одмјерити Италија и Израел

GS
Foto: Football Italia

Италија ће 14. октобра угостити Израел у Удину у склопу 4. кола Лиге нација, објавио је у четвртак Италијански фудбалски савез.

Удине, главни град покрајине Фурланије на сјевероистоку Италије, није био домаћини талијанској фудбалској репрезентацији више од пет година и квалификационе утакмице за Еуро 2020. године против Финске у марту 2019.

Због недостатка градова вољних угостити сусрет због напетости повезаних с израелско-палестинским сукобом, Белгија је прошле седмице морала одиграти утакмицу с Израелом као домаћин у Дебрецену у Мађарској.

Утакмица, коју је с 3:1 добила Белгија, такође се играла пред празним трибинама.

Италијански савез је међутим објавио да ће улазнице за утакмицу која се игра на стадиону "Фриули", стадиону Удинезеа, капацитета 25.000 мјеста, бити пуштене у продају од 17. септембра.

Италија, која је овог љета елиминисана у осмини финала Еура 2024, започела је Лигу нација с двије побједе, против Француске у Паризу (3:1) и против Израела у Будимпешти (2:1).

Прије утакмице с Израелом, "Азури" ће 10. октобра играти против Белгије на Олимпијском стадиону у Риму. Тренутно је водећа у групи 2 Лиге нација са шест бодова, друга је Француска с три бода колико има и трећа Белгија, преноси "Јутарњи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана