Освјежење на футсал сцени Српске: КМФ Метохија из Гацка од наредне сезоне члан друголигашког "Југа"

М.В.
Освјежење на футсал сцени Српске: КМФ Метохија из Гацка од наредне сезоне члан друголигашког "Југа"

ГАЦКО - Футсал у Српској је у великој експанзији, а породици клубова од данас се придружио и Клуб малог фудбала Метохија из Гацка.

Дуго се у овој  општини спекулисало да је потребан футсал клуб, јер је то уз рукомет спорт који је недостајао у  малом херцеговачком градићу.

На оснивачкој скупштини КМФ Метохија Гацко конституисани су Скупштина, Управни и Надзорни одбор. За предсједника управног одбора именован је Синиша Шуковић, функцију спортског директора обављаће Драган Горановић, а техничког секретара Милко Жарковић.

План управе клуба је да функцију шефа стручног штаба обавља доказани спортски радник и стручњак Зоран Видаковић, о чему ће се све знати наредних дана.

- Тренинзи клуба почињу ускоро у спортској дворани у нашем граду, а у плану је и покретање школе малог фудбала за млађе узрасте. Већ у овој години љубитељи малог фудбала могу очекивати прве утакмице у нашем граду – рекли су из новоформираног клуба.

Често број тимова у нижим лигама на истоку и југу Српске буде мизеран, ипак то није случај када је футсал сцена у питању. Ове године,  ту су и нови клубови Захумље из Требиња и КМФ Рудо, а на друголигашком Југу је лигу започело 11 клубова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана