Омарска прославила вриједан јубилеј: Поносних 50 година

Г.С.
Омарска прославила вриједан јубилеј: Поносних 50 година

ОМАРСКА - Свечаном академијом која је одржана у хотелу “Бомар” Фудбалски клуб Омарска прославио је пола вијека постојања.

Велику пажњу изазвао је филм “Наших 50 година” који је дјело Бориса Анђића и у којем је кроз двадесетоминутну причу у најкраћем представљена историја Омарске. У оквиру програма је представљена и нова-стара химна Омарске “Напријед плави” коју је 1977. године написао Слободан Малешевић, а ове године уредио аранжман и отпјевао Марко Цвијић.

Централни дио академије била је додјела признања играчима и тренерима с више од 100 утакмица. Највеће аплаузе побрали су Миленко Вулета (као тренер и као играч), Милибор Миљевић као најбољи стријелац у историји клуба те Бојан Романић, Дејан Нишевић и Анандо Крецељ Анандо, играчи с највише одиграних утакмица. Постхумно су награде додијељене: Бранку Пушцу Лери, Драги Романићу, Милану Анђићу, Драшку Анђићу, Зорану Делићу и Мирославу Пожгају. Окупљенима су се обратили предсједник клуба Светозар Крецељ, као и градоначелник Приједора Слободан Јавор, који је обећао подршку и у будућем периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана