Омарска никоме не прашта

Дарко Пашагић
Омарска никоме не прашта

БАЊАЛУКА - Бивши прволигаш Омарска наставио је са одличним играма на почетку сезоне у Другој фудбалског лиги Републике Српске, група запад и у трећем колу савладао је на свом терену Борац из Шамца са убједљивих 5:1.

Тако изабраници Велимира Стојнића већ послије три кола имају два бода предности у односу на најближе ривале и већ су сада истакли кандидатуру за експресан повратак у виши ранг. И на овом мечу видјело се колико је за Омаршчане важан Бранко Росић. Напросто је бриљирао у овом сусрету у којем је постигао три поготка и уписао двије асистенције. Требало би додати да је од два од три постигнута гола дао из слободног ударца.

У овом колу био је слободан ФСА Приједор, јер као што је познато Јединство из Жеравице је избрисано из такмичења, док сусрет у Модричи између Алфа Модриче и Текстилца из Дервенте није одигран. Наиме у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске начелник општине Модрича Јовица Радуловић забранио је одржавање спортских и културних манифестација, као и сваки вид окупљања на отвореном због загађења ваздуха. Подсјећамо, послије пожара у Гудронској јами, који је угашен, дошло је до испаравања штетних материја, а ваздух у Модричи је загађен.

У групи исток повратник у овај ранг такмичења Напредак из Доњег Шепка славио је на гостовању код Илићке 01 у Брчком, а треба истаћи да су до тријумфа дошли са само 11 фудбалера, јер их је управо толико дошло на овај сусрет. У размаку од 25. до 32. минута погађали су Лука Риђошић и Вукашин Лазаревић, да би у 86. минуту пораз домаћих само ублажио Александар Трујић.

Парови наредног кола, које ће бити играно 31. августа и 1. септембра, група запад, четврто коло: Дубраве - Лауш, ФСА Приједор - Полет 1926, Слога (С) - Омарска, Текстилац - Црни врх, Пролетер (Т) - Алфа Модрича, Челинац - Брдо, Жељезничар (Д) - Горица, Слога (Т) - Напријед, Борац (Ш) слободан, група исток, треће коло: Јединство (Р) - Јединство (БР), Младост (Р) - Стакорина, Губер - Будућност (П), Подриње (Ј) - Задругар (ДЦ), Рудар 1925 - Гласинац 1936, Напредак (ДШ) - Херцеговац, Пролетер (Д) - Илићка 01, Власеница - Младост (Г). 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана