Оливера Јевтић домаћин бањалучким новинарима

Дејан Кондић
Оливера Јевтић домаћин бањалучким новинарима

ЗЛАТИБОР - Експедиција бањалучких спортских новинара у којој се налази и репортер "Гласа Српске" стигла је на Златибор, одакле ће у наредна два дана извјештавати са припрема фудбалера Борца.

Домаћин предствницима бањалучке седме силе на Српској планинској љепотици је чувена српска атлетичарка Оливера Јевтић у својим "Краљевим конацима".

У разговору за "Глас Српске" сребрна са Европског првенства из Гетеборга 2006. најавила је крај каријере, али и останак у хотелијерским водама, чиме се и сада бави.

- Спремам се ових дана, интензивно трчим и желим да се следеће године и званично опростим од атлетике на МОСИ играма у мом родном Ужицу. Трчаћу и даље, само ће то бити опроштај од активног бављења атлетиком. Хоћу да кажем и то да ми је част и задовољство што сте моји гости. Душко Тадић који вас је довезао је мој велики пријатељ. Имам овде на Златибору неколико апартмана и планирам након завршетка каријере да се бавим овим послом, односно хотелијерством, да тако кажем. Завршила сам Међународни маркетинг и мислим да ми иде доста добро. Имам доста гостију из земље и иностранства, свакако једна лепа прича - рекла је Јевтићева.

Сјајна дугопругашица већ 33 године се бави атлетиком, а "краљица спортова" Јевтићевој је обезбиједила и будућност.

- Трчање ми је ушло у крв. Поносна сам на све што сам потигла у каријери. Резултат моје каријере је то друго место на Првенству Европе у Гетеборгу 2006. године када сам остварила право на национално признање и ја сам први носилац националне пензије, која је кренула од 35 године. По завршетку каријере своје знање ћу пренети на децу која тренирају у мом клубу - поручила је Јевтићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана