Олег Ћурић, тренер Леотара: Бићемо бољи него јесенас

Дарко Пашагић
Олег Ћурић, тренер Леотара: Бићемо бољи него јесенас

ТРЕБИЊЕ - Шеф стручног штаба Леотара Олег Ђурић задовољан је до сада урађеним у припремном периоду и сматра да би резултати у наставку сезоне могли бити бољи него у првом дијелу првенства.

Требињци су први дио шампионата завршили на осмој позицији са 27 бодова, чак 12 мање од јесењег првака Радника, али према ријечима стратега прволигаша са “Полица” за то је било више објективних фактора.

- Било је доста конфузије послије испадања из Премијер лиге и требало је много времена и да се почне са припремама и да се оформи екипа. Наравно да је све то оставило трага. Сада је другачија ситуација. Одрадили смо све што смо планирали у припремном периоду, екипа је сада много уигранија него на почетку сезоне и вјерујем да ћемо у наставку првенства играти знатно боље, што би нам могло донијети скок на табели - нагласио је Ђурић.

У досадашњем току припрема његови изабраници су одиграли шест контролних утакмица. Послије двије уводне побједе над Игалом од 1:0 и невесињским Вележом од 4:0 услиједио је наступ на турниру “Мимоза куп” у Херцег Новом, гдје је у конкуренцији шест екипа заузето друго мјесто.

- Одиграли смо четири утакмице за шест дана и то нас је поприлично исцрпило. У групи смо поражени од Арсенала из Тивта са 1:2 и играли смо неријешено са подгоричким Интернационалом 1:1 и као другопласирана екипа отишли смо у полуфинале, гдје смо савладали Игало са 1:0. У финалу реми против Берана, али смо остали без побједничког пехара послије лошијег извођења пенала. Све у свему, могу да будем задовољан, јер су утакмице на турниру ипак нешто другачије, него оне обичне пријатељске - рекао је Ћурић.

У зимском прелазном року на “Полице” су стигли: Керим Татар, Филип Максић, Иван Васиљевић, Милан Видаковић и Стивен Маријага, а отишли су: Милош Аћимовић, Огњен Крнета, Младен Милошевић, Маркос Игнасио Соса и Кристијан Пенић.

- Искрен да будем највише нас је пореметио неочекиван одлазак нашег искусног нападача Аћимовића у Воска спорт из Сјеверне Македоније. Његов одлазак још нисмо надомјестили и ако се укаже каква прилика да доведемо квалитетног нападача покушаћемо да је искористимо - додао је Ћурић.

Леотар ће генералну провјеру одиграти у недјељу када ће угостити црногорски Бокељ из Котора, а у првом колу наставка шампионата чета са “Полица” 2. марта угостиће бањалучки БСК од кога су поражени на премијери, 0:2.

Рефлектори

Оно што радује све љубитеље фудбала у Требињу јесте то да су рефлектори на стадиону “Полице” завршени, али да је било још неких инфраструктурних радова.

- Рефлектори су постављени, али још нису испробани. Било је и парцијалних радова на главном терену, гдје је трава била оштећена, а у наредних мјесец дана требало би да буде завршен и терен са вјештачком травом - нагласио је шеф стручног штаба Леотара Олег Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана