Огњен Шкорић, фудбалер Лакташа: Нека се понови јесен

Дарко Пашагић
Огњен Шкорић, фудбалер Лакташа: Нека се понови јесен

ЛАКТАШИ - Првотимац Лакташа Огњен Шкорић вјерује да ће заједно са саиграчима славити у дербију 23. кола Прве лиге Републике Српске у којем ће овај клуб у суботу од 15.30 часова угостити Слободу из Новог Града.

Гости се тренутно налазе на другој, а Лакташи на трећој позицији и у случају побједе домаћина, положај на табели био би замијењен.

- У првом дијелу сезоне смо их савладали на стадиону “Млакве” са 1:0 и не видим разлога да тај успјех не поновимо пред нашим навијачима. Имаћемо велику подршку са трибина, добро играмо, у бољој смо форми од ривала и вјерујем да су то параметри који могу да одлуче о побједнику, а противника бисмо у случају освајања три бода претекли на табели - нагласио је Шкорић.

Лакташи у овом сусрету неће бити комплетни.

- Урош Стаменковић има три жута картона, док су Никола Бабић и Давид Вуковић ровити, али ће највјероватније бити у комбинацији за први тим. Имамо довољно алтернатива на свим позицијама, тако да, без обзира на ово, очекујем да и други пут ове сезоне побиједимо Новограђане - наставио је Шкорић.

Он је прошлог љета дошао у редове Лакташа и требало је да буде једна од узданица клуба у повратничкој сезони у прволигашко друштво.

- Тада је свима у клубу првенствени циљ био да се што прије обезбиједи опстанак, али почели смо да пружамо добре партије и нижемо одличне резултате. Веома смо ефикасни, што се види и на листи стријелаца прволигашког каравана. Бојан Марковић је тренутно први стријелац лиге са 16 погодака, а и ја сам у самом врху са 13 голова. Међутим, мање је битно ко тресе мреже, важније је да побјеђујемо - рекао је Шкорић, који је каријеру почео у Козари из Градишке.

Да су Лакташи својеврсно освјежење у прволигашком друштву, говори и чињеница да су стигли до полуфинала Купа Српске “Др Милан Јелић”.

- Предстоји нам двомеч са Крупом, биће то за нас велики изазов, али вјерујем у нашу компактност и очекујем пролаз у финале. Жеља свих у клубу је да се освоји овај трофеј и учинићемо све да тако и буде - додао је Шкорић.

Премијер лига

По ријечима фудбалера Лакташа Огњена Шкорића, реално је да овај клуб покуша освојити титулу у шампионату Српске, што би значило и повратак у Премијер лигу послије пуних 14 година.

- Вјерујем да ћемо већ током љета кренути у спровођење тог плана. Имамо добру екипу, стадион је све функционалнији, улаже се много у инфраструктуру и вјерујем да ћемо у наредној сезони јуришати на прво мјесто - рекао је Шкорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана